Ciorba de perisoare a la grec

de mihaelar63 in Ciorbe, 14 Iul 2015 | 9954 vizualizari

 

Am ajuns la concluzia ca curiozitatea este cea care ma impinge sa fac tot felul de incercari si experimente culinare. De data aceasta am fost curioasa cum ies perisoarele fara ou. M-am inspirat de la chef Horia Varlan. Sa traiesti maestre au iesit perfecte :D!!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 g rasol [ cu os ] de vita
  • 500 g carne tocata amestec
  • 4 linguri orez proaspat fiert
  • sare
  • piper
  • 2 morcovi
  • 2 patrunjei radacina
  • 1 pastrnac radacina
  • 1 ceapa intreaga
  • 1/2 telina mica
  • 2 galbenusuri
  • 1 pahar smantana
  • zeama de lamaie
  • patrunjel verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare a la grec:

  1. Rasolul de vita se opareste in apa clocotita. Se arunca apa .
  2. Se spala oala si bucata de carne si se pune la fiert in 2 l apa sarata .
  3. Se fierbe carnea pana cand incepe sa se patrunda.
  4. Legumele se curata, se spala si se taie cubulete marunte. Se pun la fiert in oala cu osul de vita fiert .
  5. Se pune ceapa intreaga la fiert .
  6. Carnea tocata marunt  se amesteca pana se omogenizeaza  cu sare , piper , orez fiert si patrunjel tocat .
  7. Formati mici bilute, udandu-va cu apa pe palme .
  8. Reduceti facul la ciorba si puneti la fiert perisoarele .
  9. Se fierb impreuna 10 minute .
  10. Opriti focul.
  11. Bateti doua galbenusuri impreuna cu smantana, sare si zeama de lamaie. Diluati  cu zeama calda din oala .
  12. Turnati amestecul de oua cu smantana in oala amestecand cu grija sa nu desfaceti perisoarele.
  13. Gustati si acriti suplimentar  cu zeama de lamaie daca este necesar .
  14. Serviti ciorba cu verdeata presarata pe deasupra .
 

TIPS-URI

1

Carnea trebuie tocata mai marunt .

2

Orezul trebuie sa fie fiert proaspat [ daca se raceste nu mai este atat de maleabil - nu se omogenizeaza usor ] .

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de perisoare a la grec-0
Ciorba de perisoare a la grec-1
Ciorba de perisoare a la grec-2
Ciorba de perisoare a la grec-3
Ciorba de perisoare a la grec-4
Ciorba de perisoare a la grec-5
Ciorba de perisoare a la grec-6
Ciorba de perisoare a la grec-7
Ciorba de perisoare a la grec-8
Ciorba de perisoare a la grec-9
Ciorba de perisoare a la grec-10
Ciorba de perisoare a la grec-11
Ciorba de perisoare a la grec-12
Ciorba de perisoare a la grec-13
Ciorba de perisoare a la grec-14
Ciorba de perisoare a la grec-15

COMENTARII (19)

anca_rm

anca_rm 1

15.07.2015, 10:36

ce buna ciorbica

Catalina L

Catalina L 1

24.07.2015, 14:07

ce bunatate...

Bya Ralu

Bya Ralu 1

16.12.2015, 16:27

buna ciorbita

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!