Ciorba de perisoare cu legume

de Corinuta in Ciorbe, 15 Aug 2010 | 2793 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g carne tocata amestec
  • 3-4 linguri orez
  • 1 ou
  • 4-5 morcovi
  • 1 telina
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei
  • 1-2 cartofi
  • 1 varza creata mica
  • 1 rosie
  • sare, piper macinat
  • 1/2 lingurita maghiran uscat
  • 4 fire de leustean
  • 1/2 lamaie
  • smantana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu legume:

Se pun la fiert  4 litri de apa. Se curata si se spala legumele. Morcovul si telina se dau pe razatoarea mare. Ceapa, ardeiul si cartofii se taie cubulete. Varza se taie in patru, i se scoate cotorul, apoi se taie felii subtiri. Rosia se opareste cateva secunde, se cojeste si se taie cubulete.

Cand apa fierbe se adauga legumele tocate, mai putin rosia. Se amesteca bine carnea cu oul si orezul, se condimenteaza cu sare, piper si maghiranul uscat. Apoi se fac mici cocoloase care se adauga la ciorba cand aceasta da in clocot.

Se fierbe aprox. 10 minute la foc potrivit, dupa 5 minute se adauga si rosia. Apoi se condimenteaza cu sare si piper si se acreste cu zeama de lamaie.

Se spala si se zvanta leusteanul, se toaca frunzele marunt si se presara peste ciorbita.

Se serveste cu smantana.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de perisoare cu legume 46419
retete culinare - Ciorba de perisoare cu legume 46420
retete culinare - Ciorba de perisoare cu legume 46421
retete culinare - Ciorba de perisoare cu legume 46422

COMENTARII (12)

Bunica 1

15.08.2010, 12:42

Mmmmmm, ce buna ciorbita !

Bucataras Medi 1

16.08.2010, 23:06

tare mult imi place aceasta ciorbica......................

Corinuta 1

18.08.2010, 14:45

Cristi al meu, care-i fan ciorba de burta a zis saptamana trecuta cand am facut:"Aproape ca as zice ca-i mai buna ca cea de burta!"

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S