Ciorba de perisoare cu os de vita

de Bya Ralu in Ciorbe, 10 Aug 2013 | 4461 vizualizari

 

reteta am luat-o de pe site-ul acesta,sunt mai multe tipuri de retete de incercat,a iesit foarte buna http://www.apropo.ro/life-style/culinar/retete-ciorba-de-perisoare-11-retete-pentru-ciorba-de-perisoare-10397242

 

INGREDIENTE

  • 1 os de vita
  • 1 rosie mare
  • 1 ceapa alba mare
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • patrunjel
  • sare/piper/ghimbir
  • 2 linguri de otet din tarhon+ tarhon
  • leustean uscat
  • ulei de masline

Pentru perisoare:

  • 300 g carne mixta tocata de porc si vita
  • 1 lingura de orez
  • 1 lingura de patrunjel tocat marunt
  • sare/piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu os de vita:

Osul de vita se opareste intr-o oala cu apa clocotita.Se scoate si se pune la fiert in apa rece cu sare si piper,se lasa la fiert la foc mic.

Ceapa se toaca marunt,pastarnacul il taiem cubulete si le punem la calit in ulei de masline cu putina sare si praf de ghimbir.Dupa cateva minute se pune si morcovul si telina date pe razatoarea mare.

Dupa ce s-au calit se adauga in oala de ciorba si se lasa in continuare la fiert.

Dupa 30 minute se prepara perisoarele:

Se amesteca carnea tocata cu sarea,piperul,patrunjelul tocat marunt si orezul calit in putin ulei.

Se umezesc palmele si se formeaza perisoarele.

Se pun pe rand in oala de ciorba si se lasa 15-20 minute sa se fiarba.Se adauga si rosia taiata cubulete.

La sfarsit punem tarhonul si otetul,leusteanul si patrunjelul tocat marunt.

Se mai adauga condimente dupa gust.

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de perisoare cu os de vita-0
Ciorba de perisoare cu os de vita-1
Ciorba de perisoare cu os de vita-2
Ciorba de perisoare cu os de vita-3
Ciorba de perisoare cu os de vita-4
Ciorba de perisoare cu os de vita-5
Ciorba de perisoare cu os de vita-6

COMENTARII (40)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

11.08.2013, 18:16

multumesc laurici

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

29.10.2013, 06:39

minunata

Bya Ralu

Bya Ralu 1

29.10.2013, 14:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!