Ciorba de perisoare cu smantana

de adasev12 in Ciorbe, 11 Sep 2010 | 15502 vizualizari

 

cand eram acasa faceam ciorbita asta numai cu smantana...de altfel mai toate ciorbele le faceam cu smantana, dar acum nu prea mai pun smantana la ciorbe, fiindca sotul nu prea e adeptul ei...si cum gatesc doar pt el...asta este...oricum smantana se poate adauga in farfurie, fiecare dupa bunul plac...
cantitati exacte eu nu prea am la mancaruri, fiindca eu pe fac "dupa ochi"...doar orientativ am sa le trec, fiecare poate adapta cantitatile la nevoile sale...( cum de altfel fac si eu...)

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne tocata ( de care doriti si va place)
  • 2 maini d eorez
  • 1 ou
  • o mana d epesmet
  • 1 catel de usturoi
  • patrunjel tocat
  • sare, piper
  • frunze de telina si leustean
  • o ceapa
  • un ardei ( sau jumatate, am pus eu, fiindca aici sunt niste ardei imensi)
  • 2 morcovi
  • radacina de telina sau finocchio
  • 3 lg bulion
  • 2 lg smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu smantana:

intr-o oala se pun la fiert ceapa, frunzele de telina si leustean, radacina de telina si ardeiul intreg. se lasa sa fiarba bine. cu putina sare.

se prepara carnea cu oul, orezul, pesmetul si patrunjelul si se sareaza putin si se pipereaza. se amesteca f bine.

se scot legumele din oala, ardeiul se curata de pielita si se toaca marunt si se adauga la supa. eu nu-l toc ardeiul in ciorba fiindca e greu la stomac pielita de pe el. pana recent aruncam de tot , dar acum m-am gandit ca asa fara pielita se paote folosi, si da si gust mai bun.

se fac perisoare mititele cat sa bagi un ao data in gura si se adauga in oala dupa ce inainte ati turnat o ceasca de apa rece. lasati sa fiarba la foc mic. dupa ce a fiert vreo 10 min adaugati morcovii taiati rondele si bulionul si mai lasati sa fiarba  perisoarele bine. inacriti cu bors magic.

dupa ce ati inchis focul dregeti ciorba cu o maia dintr-un galbenus de ou si smantana, subtiati-o inati cu ciorba din oala, asa nu riscati sa se stranga oul...ceea ce este inestetic...apoi turnati in ciorba

ciorba se paote face si fara bulion...eu tre sa pun musai...ca sa nu fie alba...ca nu-i place sotului...

la masa se mai poate adauga smantana , fiecare dupa gust.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Miha 1

11.09.2010, 22:32

Buna buna cu smantana!

Bucataras Medi 1

13.09.2010, 17:18

o am in plan ca prea mi-ati facut pofta cu aceasta ciorbica................

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 23:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare