Ciorba de perisoare cu telina verde si leustean

de laura_n in Ciorbe, 17 Iul 2012 | 5578 vizualizari

 

Cand facem o ciorba buna cu de toate,miroase in bucatarie numai a verdeturi si a papa buna. Eu am incercat o ciorbita de perisoare cu telina verde si mult leustean. Pacat ca nu pot imortaliza si mirosul :))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata pui (sau vita)
  • 1 morcov
  • 1 telina verde cu tot cu frunze
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ardei rosu gras
  • 4 rosii copate zemoase
  • o mana orez
  • 1 ou
  • sare
  • 600 ml bors (eu prefer mai acrisoara)
  • 2 l apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu telina verde si leustean:

Se curata si se spala bine legumele. Radacinile de patrunjel, morcov,pastarnac si telina se rad pe razatoarea mica. Ceapa si ardeiul se taie cubulete. Din acest mix de legume, pastram o portie mica si pt perisoare.

Intr-o oala, se pune la fiert apa cu sare. Cand incepe sa fiarba se adauga legumele maruntite si se acopera cu un capac.

Carea tocata se condimenteaza cu sare, se adauga restul de legume pastrat, orezul spalat si oul batut. La sfarsit se adauga si pesmetul si se formeaza bilute mici care se pun si ele la fiert.

Dupa ce da in primul clocot, se toaca niste fire de telina verde si leustean si se adauga in ciorba. Se mai gusta si se mai potriveste de sare. Dupa ce perisoarele s-au fiert, se aduga borsul si se lasa sa mai dea o data in clocot.

Rosiile se spala si se dau pe razatoare, sosul obtinut punandu-se si el in ciorba.

Dupa ce a fiert, se ia de pe foc. Se mai toaca niste fire de telina verde si leustean si se adauga in ciorba. 

Este o mancarica buna si pentru pitici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu telina verde si leustean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

laura_n 1

18.07.2012, 08:11

va multumesc mult !

Sim0na 1

18.07.2012, 20:44

Si noua ne place mult ciorba de perisoare... iar cele din carne de vita sunt dementiale!
Pe caldura asta nu-mi vine sa intru in bucatarie, asa ca ma servesc de la tine

laura_n 1

18.07.2012, 22:02

cu mare drag, Simo

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare