Ciorba de perisoare cu zeama de varza

de marcela1979 in Ciorbe, 1 Ian 2015 | 946 vizualizari

 

Numai buna dupa o noapte de chefuit...

 

INGREDIENTE

  • carne tocata de porc 500 gr
  • 2 oua
  • 1 mana de orez
  • 4 cepe
  • 1 buc telina
  • 2 buc patrunjel radacina
  • 3-4 buc morcovi medii sau vreo 8 buc daca sunt mici
  • 1 ardei kapia rosu copt
  • 1 cutie mica de bulion
  • 1 cana de 250 ml zeama de varza sau moare cum se spune pe la noi
  • 2 lg ulei de masline
  • 1/2 lgt boia dulce de ardei
  • Frunze de patrunjel uscat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu zeama de varza:

Se pregatesc perisoarele astfel:Se curata  morcov 1 buc,ceapa 2 buc si se toaca ,apoi se pune sa se caleasca in 2 lg de ulei.Ca nd este aproape calita ,se pune 1 morcov micut razalit pe razatoarea cu ochiuri mici  si se lasa sa se caleasca.Se pune 1/2 lgt boia,se amesteca si se pune peste carnea tocata de porc.Se spala 1 mana de orez si se pune peste carne ,se amesteca si se adauga 2 oua ,framantand bine sa se omogenizeze.

Se pune o oala de 6 l  cu apa la foc .Se curata restul de ceapa si restul de legume .Se toaca marunt ceapa si se adauga in oala cu apa cand aceasta clocoteste,apoi se toaca morcovii,radacina de patrunjel si de telina si se pun in oala sa fiarba.Cand sunt aproape fierte se adauga ardeiul kapia copt tocat marunt .Se formeaza perisoarele din carnea pregatita si se pun in oala sa fiarba orezul.Cand perisoarele sunt fierte,se adauga 1 cutie mica de bulion si 1 cana de zeama de varza si se lasa sa mai dea un clocot.La sfarsit se adauga patrunjel frunze uscat si tocat .Se stinge focul si se lasa sa se odihneasca circa 30 de minute ,apoi se poate servi.

 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu ardei iute si smantana.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de perisoare cu zeama de varza-0
Ciorba de perisoare cu zeama de varza-1
Ciorba de perisoare cu zeama de varza-2

COMENTARII (8)

deyutzky

deyutzky 1

01.01.2015, 14:10

Imi place!

Rocsi

Rocsi 1

01.01.2015, 20:40

mirela0911

mirela0911 1

01.01.2015, 21:57

Am facut si eu dar cu ou si smantana! Buna tare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12