Ciorba de perisoare cu zeama de varza

de marcela1979 in Ciorbe, 1 Ian 2015 | 3051 vizualizari

 

Numai buna dupa o noapte de chefuit...

 

INGREDIENTE

  • carne tocata de porc 500 gr
  • 2 oua
  • 1 mana de orez
  • 4 cepe
  • 1 buc telina
  • 2 buc patrunjel radacina
  • 3-4 buc morcovi medii sau vreo 8 buc daca sunt mici
  • 1 ardei kapia rosu copt
  • 1 cutie mica de bulion
  • 1 cana de 250 ml zeama de varza sau moare cum se spune pe la noi
  • 2 lg ulei de masline
  • 1/2 lgt boia dulce de ardei
  • Frunze de patrunjel uscat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu zeama de varza:

Se pregatesc perisoarele astfel:Se curata  morcov 1 buc,ceapa 2 buc si se toaca ,apoi se pune sa se caleasca in 2 lg de ulei.Ca nd este aproape calita ,se pune 1 morcov micut razalit pe razatoarea cu ochiuri mici  si se lasa sa se caleasca.Se pune 1/2 lgt boia,se amesteca si se pune peste carnea tocata de porc.Se spala 1 mana de orez si se pune peste carne ,se amesteca si se adauga 2 oua ,framantand bine sa se omogenizeze.

Se pune o oala de 6 l  cu apa la foc .Se curata restul de ceapa si restul de legume .Se toaca marunt ceapa si se adauga in oala cu apa cand aceasta clocoteste,apoi se toaca morcovii,radacina de patrunjel si de telina si se pun in oala sa fiarba.Cand sunt aproape fierte se adauga ardeiul kapia copt tocat marunt .Se formeaza perisoarele din carnea pregatita si se pun in oala sa fiarba orezul.Cand perisoarele sunt fierte,se adauga 1 cutie mica de bulion si 1 cana de zeama de varza si se lasa sa mai dea un clocot.La sfarsit se adauga patrunjel frunze uscat si tocat .Se stinge focul si se lasa sa se odihneasca circa 30 de minute ,apoi se poate servi.

TIPS-URI

1

Se poate servi cu ardei iute si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu taitei (by Madi)