Ciorba de perisoare din carne de pui

de Zamfira in Ciorbe, 18 Oct 2015 | 2832 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi
  • 1/2 țelină
  • 1 gulie
  • 1 roșie
  • 1 ardei gras
  • 1 legătură leuștean verde (2 linguri leuștean uscat)
  • sare după gust
  • pulpa și zeama de la o lămâie (zeama de varză, borș, oțet)
  • 50 ml ulei

Pentru perișoare

  • 500 g carne tocată de pui
  • 1 ou
  • 200 g orez cu bob lung (uscat)
  • 1 lingură făină
  • 1 ceapa albă
  • sare, piper după gust

Putem servi alături de ciorbă: o smântână gustoasă, ardei iute și pătrunjel verde, proaspăt tocat mărunt.

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare din carne de pui:

 Curățăm, spălăm legumele și le tăiem bucățele mici.

Un morcov dăm pe răzătoarea mare iar ceapa o tocăm mărunt și le călim în puțin ulei (50 ml).

Adăugăm în zeamă legumele mărunțite, morcovul cu ceapa călită. Adăugăm leușteanul spălat și tocat mărunt precum și sare după gust. Până fierb legumele (aproximativ 15 minute) pregătim perișoarele.

Amestecăm carnea tocată de pui cu orezul, ceapa tocată mărunt, 1 ou, sare, piper și o lingură de făină.

Formăm mici biluțe de carne și le adăugăm în ciorbă.

Lăsăm să fiarbă la foc mic înca 15-20 minute.

Acrim ciorba cu pulpa și zeama de la o lămâie, zeamă de varză, borș sau 3-4 linguri de oțet.


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de perisoare din carne de pui 407105
retete culinare - Ciorba de perisoare din carne de pui 407106
retete culinare - Ciorba de perisoare din carne de pui 407107
retete culinare - Ciorba de perisoare din carne de pui 407109
retete culinare - Ciorba de perisoare din carne de pui 407110
retete culinare - Ciorba de perisoare din carne de pui 407111
retete culinare - Ciorba de perisoare din carne de pui 407112
retete culinare - Ciorba de perisoare din carne de pui 407113
retete culinare - Ciorba de perisoare din carne de pui 407114
retete culinare - Ciorba de perisoare din carne de pui 407115
retete culinare - Ciorba de perisoare din carne de pui 407116
retete culinare - Ciorba de perisoare din carne de pui 407117
retete culinare - Ciorba de perisoare din carne de pui 407118

COMENTARII (23)

Zamfira 1

18.10.2015, 20:50

Motan, multumesc!!!

Zamfira 1

18.10.2015, 20:51

Rocsi, te pup si multumesc!

Zamfira 1

18.10.2015, 20:51

Aletta, multumesc!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D