Ciorba de perisoare din piept de pui, dreasa cu smantana si lamaie

de merisor in Ciorbe, 2 Sep 2014 | 3103 vizualizari

 

De cand am vazut reteta Madutei Marin de ciorba de perisoare a la grec, mi-a stat gandul numai la ea cat de buna poate fi. Azi am prestat si eu una asemanatoare, doar ca am adaptat-o dupa ciorba radauteana. Este o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare:
  • 1 kg piept de pui
  • 1 ceapa mare
  • 1 cescuta orez(120 ml)
  • 1 ou + 1 albus
  • piper
  • cimbru
  • sare
  • Pentru supa:
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 3 l apa
  • 1 capatana usturoi
  • 1 galbenus de ou
  • 150 gr smantana
  • zeama de la o lamaie mare
  • 1 legatura patrunjel
  • sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare din piept de pui, dreasa cu smantana si lamaie:

Punem un vas cu 3 l apa si putina sare, pe foc.

Curatam legumele si le spalam.

Ceapa o tocam solzisori, morcovul rondele si ardeiul cubulete.

Cand apa atinge punctul de fierbere, adaugam legumele si acoperim vasul.

Pregatim perisoarele astfel: trecem pieptul de pui prin robot, la fel si ceapa si le amestecam.

Adaugam orezul, condimentam amestecul cu piper, cimbru si sare, punem oul si albusul in compozitie si omogenizam.

Cand legumele din vas se patrund usor, formam perisoarele si le adaugam in ciorba.

Le lasam sa fiarba aproximativ 20-30 de minute, pentru siguranta prepararii, scoatem o perisoara si o incercam.

Adaugam zeama de la o lamaie.

Presam usturoiul curatat si il amestecam cu galbenusul de ou.

Adaugam si smantana si omogenizam bine, apoi diluam amestecul cu putina supa fierbinte.

Turnam amestecul diluat in ciorba amestecand energic sa nu se branzeasca smantana si mai lasam ciorba pe foc 10 minute, timp in care mai potrivim de sare si condimente, dupa care stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.

Servim fierbinte cu ardei iute(cui ii place).

 

TIPS-URI

1

Cantitatile de usturoi si smantana se vor pune dupa gustul fiecaruia.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de perisoare din piept de pui, dreasa cu smantana si lamaie 339841
retete culinare - Ciorba de perisoare din piept de pui, dreasa cu smantana si lamaie 339842
retete culinare - Ciorba de perisoare din piept de pui, dreasa cu smantana si lamaie 339843
retete culinare - Ciorba de perisoare din piept de pui, dreasa cu smantana si lamaie 339844
retete culinare - Ciorba de perisoare din piept de pui, dreasa cu smantana si lamaie 339845
retete culinare - Ciorba de perisoare din piept de pui, dreasa cu smantana si lamaie 339846
retete culinare - Ciorba de perisoare din piept de pui, dreasa cu smantana si lamaie 339847
retete culinare - Ciorba de perisoare din piept de pui, dreasa cu smantana si lamaie 339848
retete culinare - Ciorba de perisoare din piept de pui, dreasa cu smantana si lamaie 339849
retete culinare - Ciorba de perisoare din piept de pui, dreasa cu smantana si lamaie 339850
retete culinare - Ciorba de perisoare din piept de pui, dreasa cu smantana si lamaie 339866

COMENTARII (30)

Panacris 1

03.09.2014, 16:01

Direct la favorite! Prezentarea de nota 20

babi5 1

08.09.2014, 09:01

Andreea Caroline 1

08.09.2014, 17:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25