Ciorba de perisoare din pui si bacon afumat, dreasa cu smantana si usturoi

de merisor in Ciorbe, 24 Ian 2016 | 1832 vizualizari

 

Pornind de la ciorba radauteana, care ne place foarte mult, am adaptat aceasta ciorba de perisoare din piept de pui si bacon afumat, obtinand un gust usor asemanator.


Nu am folosit intocmai ingredientele de la cea radauteana, dar rezultatul a fost unul foarte bun.


Ne-a placut foarte mult la toti.

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare:
  • 1 kg piept de pui
  • 250 g bacon afumat
  • 1 ceapa
  • 1 ceasca orez
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 oua + 2 albusuri
  • Pentru supa:
  • 3,5 l apa
  • 30 ml ulei de masline
  • 800 ml zeama de muraturi(castraveciori)
  • 400 g smantana
  • 2 galbenusuri
  • 1 capatana usturoi
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 legatura patrunjel verde
  • cateva fire de marar verde
  • 1 cub de Maggi Bouillon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare din pui si bacon afumat, dreasa cu smantana si usturoi:

Pentru perisoare, tocam ceapa impreuna cu carnea si baconul afumat, apoi adaugam sare si condimente dupa gust, orezul bine hidratat si scurs si la final ouale, apoi omogenizam bine compozitia.

Formam perisoarele si le scufundam in apa clocotita.

Nu adaugam sare in apa, pentru ca vom adauga pe parcurs, dupa ce adaugam zeama de muraturi, care va fi sarata.

Inlaturam spuma care se formeaza la suprafata ciorbei, iar cand perisoarele incep sa se ridice la suprafata, adaugam legumele curatate si tocate in cuburi, mai putin ardeii si trase usor la tigaie in uleiul de masline.

Ardeii ii vom adauga ceva mai tarziu, ca sa nu se inmoaie si ramana usor tari.

Cand si legumele sunt usor patrunse, adaugam zeama de muraturi, apoi condimentele: piperul si cimbrul.

Curatam usturoiul si il pisam cu putina sare ca la mujdei.

Amestecam galbenusurile cu smantana si diluam amestecul, treptat, cu supa fierbinte, apoi il adaugam in ciorba, amestecand intens sa se imprastie uniform in toata ciorba.

Mai lasam ciorba sa fiarba 2-3 clocote, apoi adaugam usturoiul si potrivim gustul ciorbei cu sare si piper, iar dupa 4-5 minute de fierbere impreuna cu usturoiul, stingem focul, lasam ciorba sa se tempereze 2-3 minute si adaugam verdeata tocata.

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Este recomandat sa adaugam condimentele spre final de fierbere a ciorbei, adica in ultimele 15 minute, pentru ca acestea sa-si mentina aromele.

2

Usturoiul nu este bine sa fiarba prea mult pentru ca oxideaza si isi pierde proprietatile.

3

Zeama de muraturi poate fi inlocuita cu otet.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de perisoare din pui si bacon afumat, dreasa cu smantana si usturoi 424236
retete culinare - Ciorba de perisoare din pui si bacon afumat, dreasa cu smantana si usturoi 424237
retete culinare - Ciorba de perisoare din pui si bacon afumat, dreasa cu smantana si usturoi 424238
retete culinare - Ciorba de perisoare din pui si bacon afumat, dreasa cu smantana si usturoi 424239
retete culinare - Ciorba de perisoare din pui si bacon afumat, dreasa cu smantana si usturoi 424240
retete culinare - Ciorba de perisoare din pui si bacon afumat, dreasa cu smantana si usturoi 424241
retete culinare - Ciorba de perisoare din pui si bacon afumat, dreasa cu smantana si usturoi 424242
retete culinare - Ciorba de perisoare din pui si bacon afumat, dreasa cu smantana si usturoi 424243

COMENTARII (39)

merisor 1

26.01.2016, 08:14

Multumesc, dragilor!

tina58 1

11.02.2016, 13:56

E intr-adevar foarte buna. Eu, pentru mine si ai mei, as face-o cu zeama de varza in loc de saramura de la castraveti. cred ca mi-ar placea mai mult.

Bya Ralu 1

11.02.2016, 18:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D