Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou

de Ina in Supe/Ciorbe, 20 Sep 2016 | 947 vizualizari

 

Desi in zona noastra se mananca mai mult ciorbe acre, fara smantana, am ales de data asta sa dreg ciorba cu smantana si ma bucur ca am convins-o si pe soacra-mea sa guste (ea nu pune gura pe ciorbe albe :D ) si chiar i-a placut :)))


E drept, am pastrat pentru ea o portie dreasa cu mai putina smantana si ou , dar a mancat tot si m-am bucurat mult  :X 

 

INGREDIENTE

Pentru perisoare:

  • 0,5 kg. carne tocata, amestec porc cu vita
  • 1 cescuta cu orez
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • piper
  • sare
  • faina pentru tavalit

Pentru ciorba:

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 300 ml suc de rosii
  • 500 ml bors de casa

Pentru dres:

  • 200 g smantana proaspata
  • 2 galbenusuri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou:

Perisoare :

Amestecam ingredientele cu mana pentru a obtine o pasta de carne uniform condimentata. 

Luam din compozitia obtinuta cantitati mici pe care le rulam in podul palmei pana formam sfere de carne de marimea unei nuci, le tavalim prin faina si le lasam deoparte.

Ne ocupam de zeama:

Ceapa, ardeiul gras si morcovul tocate se calesc usor in 3 linguri de ulei, apoi se pun la fiert in apa cu putina sare. 

Cand legumele sunt aproape fierte adaugam sucul de rosii. In ciorba clocotinda punem cu grija perisoarele si lasam sa fiarba pana se ridica toate deasupra si vedem ca orezul "a inflorit".

Adaugam borsul si potrivim gustul de sare si piper. 

Pentru a drege ciorba cu smantana procedam astfel:

Batem doua galbenusuri cu 200 g smantana proaspata. Luam cu polonicul din zeama fierbinte si adaugam peste smantana cu ou pentru a egaliza temperaturile iar zeama sa nu aiba aspect de branzire. Dupa doua-trei polonice de zeama adaugate in compozitia de smantana putem turna totul in oala cu ciorba. 

Omogenizam, oprim focul si presaram deasupra leustean verde, tocat.

 

TIPS-URI

1

Mi-au iesit 36 perisoare.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou-0
Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou-1
Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou-2
Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou-3
Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou-4
Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou-5
Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou-6
Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou-7
Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou-8
Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou-9
Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou-10
Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou-11
Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou-12
Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou-13
Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou-14
Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou-15
Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou-16

COMENTARII (11)

miki_a

miki_a 1

21.09.2016, 19:20

Cu asa ciorbite am crescut, arata exact ca la mama acasa!

Rocsi

Rocsi 1

21.09.2016, 21:37

Nici noi nu suntem cu ciorbele drese, dar cand o vad pe a ta, as vrea o portie mica!

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 09:28

tare buna este ciorbita asta!:

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!