Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou

de Ina in Supe/Ciorbe, 20 Sep 2016 | 18534 vizualizari

 

Desi in zona noastra se mananca mai mult ciorbe acre, fara smantana, am ales de data asta sa dreg ciorba cu smantana si ma bucur ca am convins-o si pe soacra-mea sa guste (ea nu pune gura pe ciorbe albe :D ) si chiar i-a placut :)))
E drept, am pastrat pentru ea o portie dreasa cu mai putina smantana si ou , dar a mancat tot si m-am bucurat mult  :X 

 

INGREDIENTE

Pentru perisoare:

  • 0,5 kg. carne tocata, amestec porc cu vita
  • 1 cescuta cu orez
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • piper
  • sare
  • faina pentru tavalit

Pentru ciorba:

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 300 ml suc de rosii
  • 500 ml bors de casa

Pentru dres:

  • 200 g smantana proaspata
  • 2 galbenusuri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou:

Perisoare :

Amestecam ingredientele cu mana pentru a obtine o pasta de carne uniform condimentata. 

Luam din compozitia obtinuta cantitati mici pe care le rulam in podul palmei pana formam sfere de carne de marimea unei nuci, le tavalim prin faina si le lasam deoparte.

Ne ocupam de zeama:

Ceapa, ardeiul gras si morcovul tocate se calesc usor in 3 linguri de ulei, apoi se pun la fiert in apa cu putina sare. 

Cand legumele sunt aproape fierte adaugam sucul de rosii. In ciorba clocotinda punem cu grija perisoarele si lasam sa fiarba pana se ridica toate deasupra si vedem ca orezul "a inflorit".

Adaugam borsul si potrivim gustul de sare si piper. 

Pentru a drege ciorba cu smantana procedam astfel:

Batem doua galbenusuri cu 200 g smantana proaspata. Luam cu polonicul din zeama fierbinte si adaugam peste smantana cu ou pentru a egaliza temperaturile iar zeama sa nu aiba aspect de branzire. Dupa doua-trei polonice de zeama adaugate in compozitia de smantana putem turna totul in oala cu ciorba. 

Omogenizam, oprim focul si presaram deasupra leustean verde, tocat.

TIPS-URI

1

Mi-au iesit 36 perisoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

miki_a 1

21.09.2016, 19:20

Cu asa ciorbite am crescut, arata exact ca la mama acasa!

Rocsi 1

21.09.2016, 21:37

Nici noi nu suntem cu ciorbele drese, dar cand o vad pe a ta, as vrea o portie mica!

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 09:28

tare buna este ciorbita asta!:

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare din carne de pui