Ciorba de perisoare rapida

de ela in Ciorbe, 9 Ian 2011 | 13191 vizualizari

 

din ciclul mancare rapida :)))))

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe verzi,
  • 1 punga legume congelate pentru ciorba de perisoare (Casa Taraneasca),
  • 4 linguri paste cus-cus,
  • 2 cartofi,
  • 700 ml suc de rosii,
  • sare, piper,
  • 1 cub vegeta pui cu leustean,
  • 700 gr carne tocata amestec,
  • 20 gr orez
  • 1 legatura patrunjel,
  • 1 ou
  • 500 ml bors sau zeama de lamaie
  • 1 legatura leustean
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare rapida:

Taiem ceapa verde rondele si o punem intr-o oala cu putin ulei, lasam pe foc 2-3 minute, apoi adaugam apa si lasam sa dea in clocot, apoi punem legumele congelate si cartofii curatati si taiati cubulete, sare, piper si cubul de vegeta. Dupa ce a dat cateva clocote, se pune capacul si se lasa sa fiarba inabusit 15 minute.

Separat, intr-un castron, se pun carnea tocata, orezul, oul si verdeata (mararul si patrunjelul) tocata marunt. Daca carnea nu este suficient de condimentata se mai pun sare si piper. Se framanta bine compozitia din care cu mainile umede se fac perisoarele. Se pun la fiert in apa cu sare si putin ulei. Dupa ce au dat de cateva ori in clocot, se scot cu spumiera si se pun in ciorba de legume. Se mai lasa sa fiarba cateva minute si apoi se adauga sucul de rosii si cus-cus-ul  si se mai lasa sa fiarba vreo 20 minute, se sareaza si se pipereaza dupa gust, se adauga sare si piper daca mai trebuie borsul sau zeama de lamaie.

Se serveste ornat cu leusteanul tocat marunt si smantana

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de perisoare rapida-0
Ciorba de perisoare rapida-1
Ciorba de perisoare rapida-2
Ciorba de perisoare rapida-3
Ciorba de perisoare rapida-4

COMENTARII (49)

ela

ela 1

12.01.2011, 21:12

Dia si eu as merita cate o pauza,dar nu prea gasesc portite de scapare...casa,magazin,acte,marfa si retur

Gurmanzii

Gurmanzii 1

13.01.2011, 23:07

mihaelar63

mihaelar63 1

16.04.2011, 08:17

2 portii si la mine , rapid

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!