Ciorba de perisoare rapida

de ela in Ciorbe, 9 Ian 2011 | 21462 vizualizari

 

din ciclul mancare rapida :)))))

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe verzi,
  • 1 punga legume congelate pentru ciorba de perisoare (Casa Taraneasca),
  • 4 linguri paste cus-cus,
  • 2 cartofi,
  • 700 ml suc de rosii,
  • sare, piper,
  • 1 cub vegeta pui cu leustean,
  • 700 gr carne tocata amestec,
  • 20 gr orez
  • 1 legatura patrunjel,
  • 1 ou
  • 500 ml bors sau zeama de lamaie
  • 1 legatura leustean
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare rapida:

Taiem ceapa verde rondele si o punem intr-o oala cu putin ulei, lasam pe foc 2-3 minute, apoi adaugam apa si lasam sa dea in clocot, apoi punem legumele congelate si cartofii curatati si taiati cubulete, sare, piper si cubul de vegeta. Dupa ce a dat cateva clocote, se pune capacul si se lasa sa fiarba inabusit 15 minute.

Separat, intr-un castron, se pun carnea tocata, orezul, oul si verdeata (mararul si patrunjelul) tocata marunt. Daca carnea nu este suficient de condimentata se mai pun sare si piper. Se framanta bine compozitia din care cu mainile umede se fac perisoarele. Se pun la fiert in apa cu sare si putin ulei. Dupa ce au dat de cateva ori in clocot, se scot cu spumiera si se pun in ciorba de legume. Se mai lasa sa fiarba cateva minute si apoi se adauga sucul de rosii si cus-cus-ul  si se mai lasa sa fiarba vreo 20 minute, se sareaza si se pipereaza dupa gust, se adauga sare si piper daca mai trebuie borsul sau zeama de lamaie.

Se serveste ornat cu leusteanul tocat marunt si smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare rapida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

ela 1

12.01.2011, 21:12

Dia si eu as merita cate o pauza,dar nu prea gasesc portite de scapare...casa,magazin,acte,marfa si retur

Gurmanzii 1

13.01.2011, 23:07

mihaelar63 1

16.04.2011, 08:17

2 portii si la mine , rapid

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare