Ciorba de perisoare si cartofi acrita cu bors

de Andra_Constantinescu in Ciorbe, 14 Oct 2016 | 724 vizualizari

 

Este o ciorba tare buna, acrisoara, iar fetita mea o adora.

 

INGREDIENTE

  • Pentru ciorba:
  • o tija de apio;
  • un ardei gras;
  • un morcov;
  • o ceapa;
  • 1,5 l apa;
  • doi cartofi (250 g);
  • 4 linguri de suc de rosii;
  • un fir mare de leustean;
  • o lingurita de Bors Magic;
  • un varf de lingurita de amestec de ierburi (maghiran, patrunjel, rozmarin, cimbru);
  • sare.
  • Pentru perisoare:
  • 250 g carne tocata de porc;
  • o ceapa;
  • un ou;
  • putina sare;
  • putin piper macinat;
  • o lingurita de boia de ardei dulce.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare si cartofi acrita cu bors:

Tija de apio se spala si se taie in doua.

Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie marunt.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie marunt.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Legumele se pun la fiert in 1,5 l apa impreuna cu putina sare pentru 5-10 minute, apoi se adauga cartofii (curatati de coaja, spalati si taiati cubulete). Se lasa la fiert in continuare, circa 15 minute, timp in care se pregatesc perisoarele. 

Carnea tocata se amesteca cu ceapa curatata de foi, spalata si tocata, oul, putina sare, putin piper macinat si o lingurita de boia de ardei dulce (ca perisoarele sa fie mai fine se poate da amestecul prin robotul de bucatarie). Se formeaza perisoarele si se pun, rand pe rand, in apa clocotita. Se lasa sa fiarba in continuare. Se mai adauga apa daca este necear.

La final, cand carnea este fiarta, se adauga sucul de rosii, firul mare de leustean spalat, o lingurita de Bors Magic si un varf de lingurita de amestec de ierburi, dupa care se potriveste ciorba de sare.

Se serveste cu leustean proaspat tocat si ardei iute.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de perisoare si cartofi acrita cu bors 459534
retete culinare - Ciorba de perisoare si cartofi acrita cu bors 459535
retete culinare - Ciorba de perisoare si cartofi acrita cu bors 459536
retete culinare - Ciorba de perisoare si cartofi acrita cu bors 459537
retete culinare - Ciorba de perisoare si cartofi acrita cu bors 459538

COMENTARII (21)

Gherca Daniela 1

16.10.2016, 08:09

o ciorbita tare buna!

Rux 1

18.10.2016, 22:15

O bunatate arata!

Criss 1

21.10.2016, 05:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D