Ciorba de peste

de susu in Ciorbe, 8 Feb 2011 | 5503 vizualizari

 

Cea mai buna ciorba de peste este aceea facuta din multe feluri de peste, atat capete cat si carne zdravana si daca se poate apa "curata" din Dunare. Mi-aduc aminte de o colega care-mi zicea ca nici platita n-ar merge in Dunare s-o manance tantarii si sa serveasca ciorba cu apa unde........sunt numai mizerii.

 

INGREDIENTE

  • Peste (capete si bucati de carne)
  • Radacinoase, albitura si telina
  • 1-2 morcovi
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 1 legatura ceapa verde optional
  • 2 ardei capia rosii
  • Cateva tomate
  • 1 cartof
  • 1 mana de orez
  • Leustean verde proaspat       
  • Bors pentru acrit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste:

Tocam legumele dupa preferinta, cubulete sau felii. Eu am dat albitura prin razatoare. Am calit putin ceapa apoi am adaugat morcovul si celelalte legume pe rand. Am lasat sa fiarba pe jumatate apoi am adaugat pestele taiat bucati si capetele bine curatate (atentie la osul amar, urechile trebuiesc scoase). Pestele nu trebuie lasat sa fiarba mult caci se alege praful de el. Cu cat folositi mai multe tipuri de peste cu atat va iesi ciorba de peste mai gustoasa. Spre sfarsitul fierberii se adauga in ciorba de peste orazul si rosiile pasate sau taiate cubulete.

Acrim ciorba de peste cu borsul dat intr-un clocot cu putina verdeata si o ceapa. Potrivim de sare si adaugam verdeata. Eu am pus si niste leustean uscat. Mai puteti adauga niste pasta de tomate concentrate.

 

TIPS-URI

1

ciorba de peste se serveste atat calda cat si rece alaturi de ardei iute.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de peste-0
Ciorba de peste-1
Ciorba de peste-2
Ciorba de peste-3
Ciorba de peste-4
Ciorba de peste-5
Ciorba de peste-6
Ciorba de peste-7

COMENTARII (7)

mamaieelena

mamaieelena 1

08.02.2011, 22:37

buna rau

LUK

LUK 1

08.02.2011, 23:01

Ai dreptate..chiar azi am citit o reteta de a lui radu a.roman si zicea acelasi lucru..borsul e bun daca e facut din mai multe feluri de peste..

DIANA B

DIANA B 1

09.02.2011, 10:40

cate ciorbe ai gatiiiiiiiiiiiiiiiiiit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12