Ciorba de peste

de Bunica in Supe/Ciorbe, 26 Sep 2009 | 6881 vizualizari

 

N-am mai facut de mult o ciorba de peste cu zeama de varza Astazi i-a venit randul.

 

INGREDIENTE

  • 500g. peste (2 cozi si 2 capatani de crap)
  • 1 ceapa
  •  1 morcov
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ardei gras sau capia
  • 1 telina mica sau jumatate din una potrivita
  • leustean
  • sare 1/2 l zeama de varza
  • 2 linguri de  orez
  • 3 rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste:

Se spala zarzavaturile, se toaca marunt sau la blender si se pun la fiert.


Cand zarzavatul este fiert se adauga orezul. Cand orezul este fiert se adauga rosiile blenduite (maruntite la blender)si dupa cateva clocote zeama de varza. Dupa ce a dat un clocot se adauga pestele si se lasa sa fiarba incet 15-20 min.


Se adauga leusteanul

 

TIPS-URI

1

Zeama de varza se adauga dupa guat. Daca este o zeama foarte acra si sarata se adauga mai putina. Nu este musai sa se puna 1/2 l.zeama.

2

La capatana de peste exista un os triunghiular care este amar. Acesta trebuie scos cu ajutorul cutitului.

3

Ciorba de peste se face fara rosii, dar mie nu-mi place asa.

COMENTARII (7)

Irina 1

28.09.2009, 20:03

Maaaama, cum arata! Ma duc repede sa-mi pun o portie!

liana_geicu 1

04.11.2009, 20:52

Ciorba de peste este suuuper buna cu zeama de varza, mie imi place f mult pestele si in special ciorba facuta astfel!><

-Miti- 1

20.10.2010, 22:30

tare pofta mi-ai facut...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!