Ciorba de peste cu ghebe

de Rocsi in Ciorbe, 9 Dec 2012 | 5186 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 capuri de peste
  • 1 conserva de peste in sos tomat
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina pastarnac
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei rosu
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • 1 castron cu ghebe fierte
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 2 linguri pasta de rosii de casa
  • bors pentru acrit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste cu ghebe:

Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Morcovul il decojim, il spalam si il taiem betisoare subtiri.
Pastarnacul il curatam, il spalam si il dam pe razatoatea cu ochiuri mari.
Ardeiul galben si rosu il taiem cubulete.
Patrunjelul si mararul verde il spalam, indeparatam cozile si il tocam maruntel.
Intr-o oala punem cam 5 litri de apa.
Spalam bine capurile de peste si le dam bagam in oala.
Cand incepe sa fiarba apa, adaugam toate legumele pregatite mai sus, doar patrunjel verde mai pastram putin.
Adaugam ghebele si lasam sa fiarba ciorba la foc potrivit.
Cand legumele sunt bine patrunse, punem pasta de rosii si de gogosari, conserva de peste.
Dam gust cu sare si piper.
Borsul il fierbem separat intr-un ibric.
Incorporam bors treptat pana este pe gustul nostru ciorba.
Lasam sa mai dea cateva clocote si inchidem aragazul.
Deasupra presaram patrunjel verde tocat si lasam 5 minute ciorba acoperita.
La final scoateti capurile de peste si le aruncati.
Sa aveti pofta...

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste cu ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Rocsi 1

10.12.2012, 20:59

Daria multumesc

Rocsi 1

10.12.2012, 20:59

Andreaa

Rocsi 1

10.12.2012, 21:00

Dya nici eu nu mananc peste deloc..la noi se gasesc ghebe doar daca ploua...S-au facut ceva anul asta, insa nu foarte multe pentru ca nu au fost ploi....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Primul meu bors - de peste