Ciorba de pipote a la grec

de Julie in Supe/Ciorbe, 13 Iul 2010 | 9331 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g pipote de pui
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • o radacina mica de patrunjel
  •  telina
  • o ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei
  • 300 ml smantana
  • 2 galbenusuri de ou
  • patrunjel verde
  • sare,piper alb
  • 500 ml bors
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pipote a la grec:

Pipotele spalate si curatate bine se pun intr-un vas cu 4-5 l de apa  sa  fiarba. Adunam din cand in cand spuma. Cand au fiert pe jumatate se adauga morcovul, radacina de patrunjel, ceapa, pastarnacul si telina - toate  tocate cuburi mici.

Separat, fierbem borsul si il spumam. Il adaugam in oala atunci cand carnea si legumele sunt fierte. Adaugam dupa gust:  sare si piper.

Intr-un bol amestecam smantana cu usturoiul pisat si galbenusurile. Peste ele punem un polonic cu ciorba fierbinte si apoi punem amestecul in oala. Mai lasam sa dea un clocot doua si oprim focul. Adaugam la sfarsit si patrunjelul tocat marunt.

Servim ciorbica fierbinte,cu smantana si usturoi alaturi. Astfel pregatita, ciorba de pipote a la grec,  va avea un gust apropiat de ciorba de burta.

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de pipote a la grec-0
Ciorba de pipote a la grec-1
Ciorba de pipote a la grec-2

COMENTARII (16)

Julie 1

18.07.2010, 19:45

Merci,Nadina!

Cris2711 1

12.03.2011, 11:16

liia 1

21.10.2011, 18:51

grecii nu au bors
ciorba a la grec se face cu galbenus de ou si lamaie
in loc de bors freci galbenusurile cu zeama de la o lamaie(depinde cat de acra o vrei) si dupa ce ai luat oala de pe foc pui amestecul ou lamaie. incearca

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04