Ciorba de pleurotus cu hrisca si bors

de Valclaudia in Ciorbe, 7 Aug 2014 | 1457 vizualizari

 

o delicioasa ciorba de post

 

INGREDIENTE

  • cca 300 gr. ciuperci pleurotus
  • 2 cepe mici
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 ardei rosu
  • 3 linguri de hrisca
  • bobite de mustar
  • 5-6 boabe de piper
  • 3 linguri ulei
  • sare si piper macinat dupa gust
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 3 catei de usturoi
  • marar si patrunjel verde proaspat tocate
  • cca 150 ml bors
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pleurotus cu hrisca si bors:

Curatam si spalam legumele si ciupercile.

Tocam ceapa marunt, taiem ardeiul fasii,morcovul rondele, apoi le calim in 3 linguri de ulei la foc mic, cca 5 minute.

Adaugam ciupercile taiate fasii,bobitele de mustar, cele de piper, adaugam cu sare si piper dupa gust si cca 2l apa rece.

Lasam la fiarba la foc potrivit pana fierb legumele si ciupercile.

Curatam usturoiul, il pisam cu putina sare, adaugam 2 linguri pasta de rosii si borsul rece, amestecam, apoi turnam amestecul in oala cu ciorba.

Punem in ciorba 3 linguri de hrisca si mai lasam la fiert la foc mic cca 7 minute.

Presaram verdeata proaspata si servim.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de pleurotus cu hrisca si bors-0
Ciorba de pleurotus cu hrisca si bors-1
Ciorba de pleurotus cu hrisca si bors-2
Ciorba de pleurotus cu hrisca si bors-3
Ciorba de pleurotus cu hrisca si bors-4
Ciorba de pleurotus cu hrisca si bors-5
Ciorba de pleurotus cu hrisca si bors-6
Ciorba de pleurotus cu hrisca si bors-7
Ciorba de pleurotus cu hrisca si bors-8
Ciorba de pleurotus cu hrisca si bors-9
Ciorba de pleurotus cu hrisca si bors-10

COMENTARII (12)

robert_badica

robert_badica 1

08.08.2014, 11:02

buna ciorba!

mihaelar63

mihaelar63 1

08.08.2014, 12:25

bravo Claudia . Am achizitionat si eu hrisca . Urmeaza sa o folosesc

Panacris

Panacris 1

12.08.2014, 14:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!