Ciorba de porc

de susu in Ciorbe, 9 Iun 2010 | 2585 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ½ kg carne de porc
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa alba
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura leustean
  • Cateva bucatele de afumatura
  • 1-2 cartofi sau putina fidea
  • ½ l bors acru
  • Pasta de tomate concentrata
  • Aproximativ 3 l de apa
  • Putin ulei pentru calit
  • Vegeta
  • Piper    
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de porc:

Carnea spalata si taiata cubulete potrivite se pune la fiert in apa rece. Intre timp curatam, spalam legumele si le taiem dupa preferinta. De obicei dau morcovul prin razatoare pentru ca da un gust si o culoare aparte ciorbei insa de data asta am tocat legumele marunt, mai putin o parte de albitura pe care am taiat-o felii pentru aspect si  o parte am razuit-o. Calim ceapa alba in putin ulei, adaugam celelalte legume pe rand si calim dupa fiecare.

Cartofii si afumatura le-am taiat cubulete potrivite. Eu calesc legumele pentru gust si aspect, practic sunt pe jumatate fierte, trebuiesc adaugate in ciorba doar sa se « imprieteneasca » cu celelalte. Cand clocoteste se spumeaza de cate ori e nevoie si  cand este aproape fiarta carnea se adauga legumele.

Punem o parte din verdeata spalata si taiata marunt si fierbem la foc potrivit nu in clocot. Daca avem oase, dupa fierbere  se desprinde carnea, se taie bucati si se adauga la ciorba. Spre sfarsit adaugam cartoful care fierbe mai repede si dam in clocot separat borsul impreuna cu putin leustean. Se desface separat pasta de tomate cu putina zeama din oala si se adauga la ciorba impreuna cu fideaua (am folosit 1 cartof si putina fidea). O mai fierbem putin, saram si la sfarsit turnam borsul si mai dam in cateva clocote. Cateodata o mai dreg la sfarsit cu ou si smantana sa fie si mai bogata.

Stingem focul, presaram restul de verdeata si acoperim sa se intrepatrunda aromele. Se mai presara verdeata proaspata in farfurie, se serveste cu multa smantana, ardei iute si ceapa la alegere alba, rosie sau verde.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de porc-0
Ciorba de porc-1
Ciorba de porc-2
Ciorba de porc-3
Ciorba de porc-4

COMENTARII (10)

luminita20_2006

luminita20_2006 1

11.06.2010, 10:55

arata bestial

mihaelar63

mihaelar63 1

12.06.2010, 03:39

arata super

babi5

babi5 1

07.10.2014, 15:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12