Ciorba de post cu cartofi si vegetale

de simona72 in Ciorbe, 5 Apr 2016 | 4523 vizualizari

 

Este o ciorba usoara de primavara cu cartofi si multe legume verzi. Se poate adapta in functie de ingredientele pe care le aveti, eu am profitat de cele de sezon si am folosit leurda, loboda alba si macris pentru acrirea ciorbei. Iar pentru a ingrosa putin ciorbita am folosit paste vermicelli de la prietenii de la Barilla.

 

INGREDIENTE

4-5 linguri ulei de masline extravirgin

  • 2 morcovi
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura loboda alba
  • 2 legaturi leurda
  • 1 legatura macris
  • 3 cartofi marisori
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingura bulgarasi de savoare
  • 2 pumni de paste vermicelli sau fidea fina
  • Sare dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de post cu cartofi si vegetale:

Se pune uleiul la incins intr-o oala, adaugam ceapa verde taiata rondele si morcovul taiat si el de asemenea tot rondele. Lasam la calit 2-3 minute. Adaugam apa fierbinte si lasam sa fiarba 10 minute. Intre timp curatam cartofii si ii taiem in cuburi. Adaugam si carotfii la fiert si lasam sa fiarba alte 10 minute. Spalam leurda, loboda si macrisul, le taiem fasii si le adaugam la ciorba. Lasam sa fiarba alte 10 minute. Trebuie sa verificam cartofii sa nu fie fierti prea tare, sa se zdrobeasca. La final, cand ciorba este gata toate legumele trebuie sa fie fierte, motiv pentru care legumele se adauga treptat in functie de timpul necesar de fierbere…Adaugam pastele, care au nevoie de un timp de fierbere scurt, aproximativ 2-3 minute,patrunjelul tocat fin, potrivim de gust cu sare si bulgarasi de savoare. Sa va fie de bine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de post cu cartofi si vegetale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Gherca Daniela 1

06.04.2016, 10:06

o bunatate de ciorbita!

Rocsi 1

06.04.2016, 21:40

mihaelar63 1

07.04.2016, 20:34

Foarte buna , trimite si la mine o portioara

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare, cu cartofi