Ciorba de potroace

de Sylvia in Ciorbe, 11 Feb 2010 | 29274 vizualizari

 

Nu am am mai facut si mancat ciorba de potroace de ani de zile cred ca am uitat de ea. Este o ciorba foarte gustoasa si lejera , care era traditioala in dimineata de dupa o nunta, petru a mai drege din urmele chefului. Va dau asadar si varianta care o cunosc eu de ciorba de potroace.

 

INGREDIENTE

  •  La reteta traditionala de ciorba de potroace se spune ca avem nevoie de maruntaie de pui, si aripi si alte bucati mai osoase ale puiului care nu au vazut farfuriile mesenilor in prima faza a petrecerii. Eu am pus doar bucati mai osoase de pui si aripi de pui ca asta aveam in casa, data viitoare o sa fac aprovizionarea cum trebuie. 
  • un morcov taiat marunt,
  • o bucata de pastranac /patrunjel taiate marunt cubulete,
  • o ceapa taiata la fel 
  • o jumatate de ardei rosu maruntit,
  • 200 ml suc rosii,
  • putin tarhon maruntit 
  • leustean din belgug
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de potroace:

  Punem bucatile de pui cu apa rece la fiert, condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba la foc  timp de 45 de minute, spumand supa atunci cand este cazul . Eu am lasat sa fiarba mai mult pentru ca am avut pui de casa ( fermier cum se numeste aici )  . Scoatem apoi carnea si alegem ce ramane in ciorba in funcie de preferinte.

 Dupa 45 de minute adaugam o ceasca de orez boabe, eu am pus basmati.  Adaugam apoi la 5 minute distanta zarzavatul taiat  si sucul de rosii si mai lasam sa fiarba 10-12 minute. La sfarsit se drege cu smantana, eu am pus 200 ml de smantana 15% sa fie mai lejera ciorba.  Batem apoi separat 2 oua cu putina sare si le punem in ciorba de potroace care clocoteste in fir subtire si amestecand in mereu  sa se faca zdrente. Asta este varianta care o stiu si imi place mie, puteti renunta la aceasta etapa daca nu va place. Acrim ciorba de potroace cu bors sau zeama de la varza ( eu am ales zeama de muraturi ) .

La sfarsit adaugam in ciorba de potroace  tarhon maruntit si un manunchi bun de leustean, eu am pus conservate in otet ambele ca asa aveam.

TIPS-URI

1

  Ciorba de potroace se serveste fierbinte eventual cu verdeata proaspat maruntita pusa si in farfurie, este super aromata si  acrisoara, o ciorba la care e greu sa te opresti dupa o portie eu nici nu am mai facut felul doi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de potroace" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

dicarmencitta1957 1

26.02.2010, 10:06

Arata tare bine,de gust nici nu ma indoiesc,sunt sigura ca este o bunatate.Ai toate furculitele de la mine.

babi5 1

12.10.2013, 12:17

florinB 1

04.01.2014, 10:58

am incercat reteta e slabuta recomand sa incercati alte retete

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de potroace