Ciorba de praz acrita cu zeama de lamaie

de Sidy in Supe/Ciorbe, 3 Iun 2010 | 2997 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata praz
  • 2- 3 fire ceapa verde
  • 4 catei usturoi
  • 1 morcov mic
  • frunze patrunjel verde
  • 1 lingurita ghimbir pudra
  • 1 lingura amidon(optional)
  • 200 ml smantana
  • 50 g cascaval ras
  • zeama de la o lamaie
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de praz acrita cu zeama de lamaie:

Curatam prazul, il spalam , il scurgem de apa apoi il taiem rondele pe care le taiem apoi in doua.Curatam si ceapa verde si usturoiul si le taiem marunt.
Morcovul curatat il dam pe razatoarea cu gauri mici.
In doua linguri de ulei calim putin morcovul pina dezvolta o culoare portocalie, adaugam ceapa vrede si calim 1-2 minute si adaugam usturoiul si prazul.
Completam cu apa necesara si asezonam.
Lasam sa fiarba bine legumele care vor fi gata in cam 15 minute.
Smantana o amestecam cu zeama de lamaie , amidon si un polonic de ciorba fierbinte. Sringem focul sub ciorba si adaugam amestecul de smantana.
La servit radeam deasupra cascaval si presaram patrunjel verde deasupra.
Pofta mare !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de praz acrita cu zeama de lamaie 35622
retete culinare - Ciorba de praz acrita cu zeama de lamaie 35623
retete culinare - Ciorba de praz acrita cu zeama de lamaie 35625
retete culinare - Ciorba de praz acrita cu zeama de lamaie 35626
retete culinare - Ciorba de praz acrita cu zeama de lamaie 35628
retete culinare - Ciorba de praz acrita cu zeama de lamaie 35629
retete culinare - Ciorba de praz acrita cu zeama de lamaie 35630

COMENTARII (1)

nadina73 1

03.06.2010, 23:38

ce bine ca sant prima,cred ca e buna si pun si furcile i sta mai bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55