Ciorba de praz cu ciuperci

de Valclaudia in Ciorbe, 2 Noi 2013 | 4198 vizualizari

 

o ciorba usoara pentru cine este interesat... Noua ne place tare mult, are un gust grozav!

 

INGREDIENTE

  • 1 buc. praz
  • 500 gr. ciuperci/champinion
  • 2 ardei (unul rosu si unul verde)
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust +1 lingurita delikat
  • cateva boabe de piper
  • 1 mana de paste marunte (cus -cus)
  • 1 legatura patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de praz cu ciuperci:

Curatam, spalam si taiem ciupercile felii.

Curatam, spalam si feliem prazul si ardeii. Feliutele obtinute se calesc in ulei cateva minute, adaugam lingurita de delikat,boabele de piper si ciupercile feliate.

Lasam cca 10 minute sa se caleasca impreuna, apoi punem cca 3l apa, acoperim oala si lasam sa fiarba la foc mic 30 minute.

Curatam cateii de usturoi, ii maruntim/pisam cu putina sare in mojar, adaugam 1 lingura pasta de tomate. Acest amestec se adauga in oala atunci cand ciupercile sint fierte, adica mai spre finalul prepararii ciorbei.

Lasam sa mai dea cateva clocote, punem pastele fainoase,le lasam la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Peresaram patrunjel verde tocat si servim.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de praz cu ciuperci 274339
retete culinare - Ciorba de praz cu ciuperci 274340
retete culinare - Ciorba de praz cu ciuperci 274341
retete culinare - Ciorba de praz cu ciuperci 274343
retete culinare - Ciorba de praz cu ciuperci 274344
retete culinare - Ciorba de praz cu ciuperci 274345
retete culinare - Ciorba de praz cu ciuperci 274346

COMENTARII (9)

Lia_ 1

03.11.2013, 09:08

in strachina ca a lui Gaby ce-mi place

diaconta 1

03.11.2013, 20:37

interesanta combinatie pentru ciorba,dar imi place

Krystyan Trendy 1

17.05.2014, 01:15

foarte buna ciorba

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: