Ciorba de pui

de nacularisa in Ciorbe, 13 Apr 2014 | 2568 vizualizari

 

Aceasta este prima mea ciorba si pot spune cu bucurie ca mi-a iesit ca la mama acasa :))

 

INGREDIENTE

  • bucati de carne dintr-un pui de casa de preferat,
  • 1 ceapa,
  • 2 morcovi,
  • 1/2 ardei gras rosu,
  • 1 pastarnac,
  • 1/2 telina,
  • leustean,
  • patrunjel,
  • sare,
  • 1 cub Maggi Bouillon,
  • 1 lg bulion,
  • 1 lg zarzavat,
  • bors Knorr (1-2 lg dupa gust) /bors natural
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui:

-spalam carnea si o punem la fiert cu putina sare intr-o oala de 4-5 l

-dupa ce nu mai face spuma(pe care o indepartam mereu),iar carnea este aproape fiarta,adaugam ceapa taiata marunt,morcovul si ardeiul taiati marunt(sau dupa preferinta),pastarnacul si telina cubulete si lasam sa fiarba

-daca apa a scazut prea mult,mai putem completa cu apa

-cand aproape au fiert si legumele adaugam 1 lg zarzavat si 1 lg bulion,sare,cubul Maggi

-gustam si mai adaugam sare daca este necesar(nu trebuie adaugata prea mult de la inceput,pt ca bulionul,zarzavatul,cubul Maggie contin si ele sare si riscam ulterior sa o facem prea sarata.Daca se intampla,diluam cu apa.)

-eu sparg si 2-3 oua(pt ca imi place f mult gustul lor in ciorba) si nu mai amestec deloc in ea,pana nu se fierb ele

-cand e potrivita pe gustul nostru adaugam si lg-urile de bors Knorr,leusteanul si patrunjelul si o mai lasam sa dea in cateva clocote,dupa care o oprim.

-cine doreste poate adauga si paste,insa mie mi se pare suficient de consistenta astfel si oricum e servita cu paine :).

-se presara la servire patrunjel proaspat 

 

COMENTARII (1)

MotanLaOale 1

14.04.2014, 08:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59