Ciorba de pui a la grec

de La Ancuta in Ciorbe, 5 Feb 2011 | 7893 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui cu os
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1/2 telina
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceasca orez
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml smantana
  • patrunjel verde tocat
  • sare, piper
  • zeama de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a la grec:

Carnea de spala si se pune la fiert in apa cu sare. Spumam de cate ori este nevoie.
Dupa ce a fiert scoatem carnea si o lasam putin sa se raceasca. Desfacem carnea de pe oase si o taiem fasii.
Curatam ceapa si o tocam marunt, la fel restul legumelor. Punem legumele la fiert in supa in care am fiert carnea.

Spalam orezul in mai multe ape si il adaugam in ciorba, dupa ce legumele au fiert 5-10 minute.
Lasam sa fiarba , iar cand legumele si orezul sunt aproape gata adaugam carnea.

Intr-un vas amestecam galbenusurile cu smantana si cu un polonic turnam supa in fir subtire, amestecand continuu. Adaugam supa pana cand amestecul de galbenusuri se apropie de temperatura ciorbei.
Dam apoi oala deoparte si turnam galbenusurile cu smantana amestecand la suprafata ciorbei. Punem iar pe foc si mai lasam sa dea cateva clocote.

Potrivim de sare si stingem focul. Adaugam patrunjel verde.
Servim calda cu patrunjel verde tocat si zeama de lamaie, dupa gust.

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de pui a la grec-0
Ciorba de pui a la grec-1
Ciorba de pui a la grec-2
Ciorba de pui a la grec-3
Ciorba de pui a la grec-4
Ciorba de pui a la grec-5
Ciorba de pui a la grec-6
Ciorba de pui a la grec-7

COMENTARII (22)

mamaieelena 1

07.02.2011, 21:01

alinaD 1

15.02.2011, 21:43

tocmai ce am terminat de gatit ciorba, este foarte gustoasa,nu ma asteptam sa imi placa atat de mult,mie si familiei mele.Nu am mai pus orezul si a iesit foarte buna

La Ancuta 1

15.02.2011, 23:04

Alina ma bucur ca v-a placut ciorba

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04