Ciorba de pui a la grec

de Adinacarla in Ciorbe, 19 Feb 2011 | 5488 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 pulpe( mici) de pui
  • 3 morcovi
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 6 cartofi
  • 1 ceasca orez
  • patrunjel tocat ( uscat am avut eu)
  • 1 lamaie( zeama)
  • putin ulei
  • 200ml samantana
  • 3 galbenuse de ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a la grec:

Legumele se curata, se spala si se taie dupa preferinta, apoi se calesc in putin ulei pana se inmoaie. Adaugam si ceapa si mai calim putin pana cand devine sticloasa. Stingem cu apa ( calda...eu mereu cand fac ciorbe am alaturi de oala in care fac ciorba o cartita in care fierb apa). Dupa ce da in clocot adaugam si pulpele de pui. ( inainte sa pun pulpele de pui in "ciorba" le-am oparit putin in apa cu un praf de sare sa iasa sabgele din ele...apoi le-am spalat bine si le-am bagat in ciorba). Potrivim gustul cu sare si piper. Adaugam cartofii taiati cuburi si cad cartofii sunt aproape fierti punem si orezul spalat. Cand carnea este fiarta adaugam zeama de lamaie.

Galbenusele se amesteca cu smantana si apoi cu ajutorul unui polonic aducem amestecul la temperatura ciorbei turnand zeama din oala. Rasturnam totul in oala. Punem patrunjelul tocat si apoi mai lasam sa fiarba putin.

Este prima data cand fac acest gen de ciorba....si am avut o surpriza placuta...a fost foarte apreciata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de pui a la grec 86151
retete culinare - Ciorba de pui a la grec 86152

COMENTARII (15)

Adinacarla 1

20.02.2011, 13:21

multumesc ca va place ciorba mea...e tare buna

mirela0911 1

20.02.2011, 22:10

buna

mamaieelena 1

21.02.2011, 16:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L