Ciorba de pui a la grec

de Bucataria_Portocalie in Supe/Ciorbe, 9 Feb 2010 | 7784 vizualizari

 

Varianta mea nu corespunde cu cea reala de preparare a renumitei ciorbe, eu o denumesc asa mai mult pentru ca o acresc cu lamaie si adaug smantana, in rest merg tot pe reteta care o stiu de ciorba

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 4 morcovi
  • 1 telina mica
  • 3 pastarnaci
  • 1 ceapa
  • un ardei gras rosu, unul verde
  • 3 oua
  • 450 gr smantana
  • 2 lamai
  • patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a la grec:

Punem puiul taiat bucatele la fiert. Dupa ce spumam bine puiul, adaugam legumele taiate bucati mari.

Cand au fiert legumele le scoatem intr-un castron, aruncam ceapa si ardeiul gras iar restul le pasam. Le adaugam apoi in ciorba. Este prima data cand am pasat legumele si am fost tare incantata de cum a iesit ciorba asa. Mi s-a parut mult mai cremoasa decat de obicei.


Scoatem si carnea (verificam sa fie bine fiarta) o dezosam, o taiem cuburi si o punem inapoi in ciorba.

Optional, puteti adauga si orez ca sa iasa ciorba mai bogata. Eu prefer fara..

Batem ouale cu smantana si un varf de sare. Ca sa nu se taie in momentul in care le adaugam in ciorba, punem peste ele cateva polonice cu ciorba fierbinte, amestecam bine si apoi le adaugam in oala cu ciorba



  • La sfarsit punem zeama de lamaie (puteti incerca doar cu o lamaie si apoi in functie de cat de acra vreti ciorba mai adaugati) si muult patrunjel.


 

COMENTARII (3)

madi_marin 1

09.02.2010, 12:52

ador ciorbitele.....as papa un castronel....

Bucataria_Portocalie 1

09.02.2010, 15:12

data viitoare cand o sa fac iti pastrez...acum nu mai am

adry88 1

13.05.2011, 16:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cascaval de casa

de stefy_a 2

Cascaval de casa

ieri la 13:01

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

pe 29.09 la 23:40

Cornulete a la `Adinuta San

Cornulete a la...

pe 29.09 la 18:19