Ciorba de pui a la grec

de gaby_duceag in Ciorbe, 11 Mai 2010 | 16597 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pui mic(eu am pus 2pulpe de pui+un piept)
  • o ceapa
  • o radacina telina
  • o radacina patrunjel(de marimi medii)
  • 3morcovi
  • o ceasca orez
  • 250-300ml smantana(sau o cana lapte+200ml smantana)
  • 2galbenusuri
  • patrunjel verde
  • sare,
  • piper,
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a la grec:

carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa de aprox 4-5l

dupa ce da un clocot,se ia spuma si se adauga telina,ceapa si patrunjelul,taiate bucati marisoare

cand sunt toate fierte,se strecoara

in supa ramasa se adauga carnea desprinsa de pe oase,taiata bucatele,morcovul dat pe razatoare si orezul spalat bine

intr-un bol se bat galbenusurile si se amesteca cu smantana

cu un polonic luati cate putina ciorba din oala si amestecati cu smantana, incercand s-o aduceti la o temperatura apropiata cu a ciorbei)

se adauga in ciorba atunci cand morcovul si orezul sunt fierte bine,luand oala de pe foc

potrivim gustul de sare si piper,punem putina vegeta,mai dam cateva clocote si adaugam zeama de lamaie

servim presarat cu patrunjel verde

alaturi de ciorba radauteana,este una dintre preferatele familiei

pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de pui a la grec 31262
retete culinare - Ciorba de pui a la grec 31263
retete culinare - Ciorba de pui a la grec 31265

COMENTARII (43)

gaby_duceag 1

26.05.2010, 15:17

Prietenii tai n-o fac asa buna ca mine .

Krystyan Trendy 1

18.11.2013, 12:42

ce bine arata ciorbica

Ina 1

05.08.2015, 22:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D