Ciorba de pui a la grec reteta originala

de Sylvia in Ciorbe, 17 Feb 2011 | 66043 vizualizari

 

Am tinut sa specific din titlu ca va vorbesc de reteta originala de ciorba de pui a la grec, pentru ca adesea aceasta ciorba se regaseste in adaptarea ei cu putina smantana chiar si usturoi in unele regiuni, stiu pentru ca am facut si fac si eu reteta “indulcita” cu smantana.

 

INGREDIENTE

  • Pentru ciorba de pui a la grec avem nevoie de :
  • un pui de casa ( pui fermier am luat eu ) ca sa ii dea aroma si gustul de care avem nevoie,
  • zarzavat pentru ciorbe ( morcov, pastranac, putina telina tija am pus eu , o ceapa )
  • sare,
  • piper,
  • 4 oua de la care folosim doar galbenusul ,
  • orez ( eu fiind atenta la calorii in perioada aceasta nu am pus decat o canita) ,  
  • lamaie ( initial ma gandisem la 2 dar una a fost sufiecienta, depinde de gusturi),
  • marar verde.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a la grec reteta originala:

Preparare ciorba de pui : spalam si stergem bine puiul.   De la acest  pui  eu am pus pieptul, spatele si aripioarele. Se pune puiul la clocotit in apa rece si dupa ce se spumeaza sa adauga legumele taiate cubulete .  Adaugam sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic pret de aproape o ora l-am lasat eu pentru ca a fiert incet in vasul de fonta/ceaun.Cu 20 de minute inainte de a fi fiarta carnea adugam orezul.  Cand este aproape fiert totul pregatim ouale si lamaia avem nevoie  la o cantitate de 4 l de ciorba de 4 oua si 1-2 lamai.

 Separam cu grija galbenusurile de albusuri si pastram intr-un bol galbenusurile. Lamaia se stoarce separat si se filtreaza sucul. Mixam incet si cu grija galbenusurile singure apoi adaugam treptat cate un fir de suc de lamaie pana se incorporeaza intreg sucul. Va sugerez sa incepeti doar cu o lamaie, eu am avut Bio si s-a dovedit a fi suficienta.

 Intervine acum un moment mai delicat dar care daca este facut cu grija nu trebuie sa puna in mod normal probleme : incorporarea oului in ciorba de pui .  Luam oala de pe foc si atunci cand a incetat sa clocoteasca adaugam un polonic de ciorba in vasul cu ouale si omogenizam bine. In fir subtire turnam apoi compozitia diluata inapoi in oala amestecand incet pana la omogenizare. Punem din nou vasul pe foc si il lasam pana vedem ca da primul semn de clocot si stingem focul. Se mai drege cu sare si piper daca e cazul.

Ciorba de pui a la grec se serveste fierbinte cu marar verde taiat fin pus direct in farfurie, stiu ca ati intalnit ciorba si cu alte verdeturi dar reteta zice marar verde si va asigur ca ii da un gust sublim. Va doresc pofta mare si sa sfatuiesc sa testati reteta .

 

TIPS-URI

1

in ciorba de pui a la grec adaugati initial jumatate din cantitatea de zeama de lamaie, gustati si adaugati restul doar daca mai considerati necesar

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de pui a la grec reteta originala 85867
retete culinare - Ciorba de pui a la grec reteta originala 85868
retete culinare - Ciorba de pui a la grec reteta originala 85869
retete culinare - Ciorba de pui a la grec reteta originala 85870
retete culinare - Ciorba de pui a la grec reteta originala 85877

COMENTARII (33)

alinutzika 1

08.09.2011, 09:37

mclaudia 1

31.08.2012, 09:30

babi5 1

07.01.2014, 10:05

Buna tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: