Ciorba de pui a la grec

de Sylvia in Ciorbe, 17 Feb 2011 | 78685 vizualizari

 

Am tinut sa specific din titlu ca va vorbesc de reteta originala de ciorba de pui a la grec, pentru ca adesea aceasta ciorba se regaseste in adaptarea ei cu putina smantana chiar si usturoi in unele regiuni, stiu pentru ca am facut si fac si eu reteta “indulcita” cu smantana.

 

INGREDIENTE

  • un pui de casa ( pui fermier)
  • zarzavat pentru ciorbe (morcov, pastranac, apio, o ceapa )
  • sare
  • piper
  • 4 galbenusuri de ou
  • o ceasca de orez 
  • zeama de la 1 lamaie 
  • marar verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a la grec:

Spalam si stergem bine puiul.  De la acest pui eu am pus pieptul, spatele si aripioarele. Se pune puiul la clocotit in apa rece si dupa ce se spumeaza sa adauga legumele taiate cubulete. Adaugam sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic pret de aproape o ora, pentru ca a fiert incet in vasul de fonta/ceaun. Cu 20 de minute inainte de a fi fiarta carnea adaugam orezul. Cand este aproape fiert totul pregatim ouale si lamaia. La o cantitate de 4 l de ciorba avem nevoie de de 4 galbenusuri si 1-2 lamai.

Separam cu grija galbenusurile de albusuri si pastram intr-un bol galbenusurile. Lamaia se stoarce separat si se filtreaza sucul. Mixam incet si cu grija galbenusurile singure apoi adaugam treptat cate un fir de suc de lamaie pana se incorporeaza intreg sucul. Va sugerez sa incepeti doar cu o lamaie, la mine s-a dovedit a fi suficienta.

Intervine acum un moment mai delicat, dar care daca este facut cu grija nu trebuie sa puna in mod normal probleme: incorporarea oului in ciorba de pui.  Luam oala de pe foc si atunci cand a incetat sa clocoteasca adaugam un polonic de ciorba in vasul cu ouale si omogenizam bine. In fir subtire turnam apoi compozitia diluata inapoi in oala, amestecand incet pana la omogenizare. Punem din nou vasul pe foc si il lasam pana vedem ca da primul semn de clocot si stingem focul. Se mai drege cu sare si piper daca e cazul.

Ciorba de pui a la grec se serveste fierbinte cu marar verde taiat fin pus direct in farfurie, stiu ca ati intalnit ciorba si cu alte verdeturi, dar reteta zice marar verde si va asigur ca ii da un gust sublim.

Va doresc pofta mare si sa sfatuiesc sa testati reteta.

TIPS-URI

1

In ciorba de pui a la grec adaugati initial jumatate din cantitatea de zeama de lamaie, gustati si adaugati restul doar daca mai considerati necesar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu agurida