Ciorbă de pui cu tăiţei de casă- reţeta mamei de tăiţei

de ionix in Ciorbe, 23 Feb 2011 | 4210 vizualizari

 

altfel de tăiţei... dar sunt tare buni...

 

INGREDIENTE

  • 1 piept mare de pui
  • 1 păstârnac
  • 1 ardei roşu
  • 2 cepe
  • 1 cutie de roşii decojite
  • 2 morcovi
  • 250 ml borş
  • 3 l apă
  • 1 legătură de pătrunjel
  • Pentru tăiţeii de casă:
  • 2 ouă
  • făină 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de pui cu tăiţei de casă- reţeta mamei de tăiţei:

Pieptul de pui se spală bine, în câteva ape reci, şi se taie cubuleţe. 

Pui 4-5 linguri cu apă într-o oală iar când clocoteşte pui ceapa tăiată mărunt să se înmoaie şi apoi carnea de pui. Adaugi restul de apă, cozile de pătrunjel legate şi legumele tăiate cubuleţe. Când carnea este aproape fiartă vei turna roşiile decojite şi tăiate mărunt. Între timp fierbi borşul şi-l adaugi în ciorbă după ce a fiert carnea bine iar apoi laşi să dea într-un clocot.

Cât timp ciorba dă în clocot, vom face tăiţeii. 

Se bat ouăle foarte bine, ca pentru omletă. Peste ouăle bătute punem câte puţină făină, cât să facem un aluat puţin mai gros faţă de cel pentru clătite.     Aluatul moale îl punem într-un ornator, sau într-o pungă găurită în vârf, şi turnăm puţin câte puţin pentru a face tăiţeii. La început ei vor sta deasupra şi sunt fierţi când ei nu vor mai pluti pe ciorbă. După ce tăiţeii au fiert, vom opri focul şi vom scoate cozile de pătrunjel

Se presară pătrunjel proaspăt tocat şi se mănâncă.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorbă de pui cu tăiţei de casă- reţeta mamei de tăiţei-0
Ciorbă de pui cu tăiţei de casă- reţeta mamei de tăiţei-1

COMENTARII (24)

kukibella 1

29.03.2011, 11:51

gaby_duceag 1

12.05.2011, 17:17

Harnicutza.
Si-a facut si taiteii

Panacris 1

17.12.2011, 20:16

, Foarte buna!!! Imi pare rau ca au disparut furculitele..........

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04