Ciorba de pui cu zeama de varza

de MotanLaOale in Ciorbe, 28 Ian 2016 | 6381 vizualizari

 

Iarna aproape toate ciorbele le acresc cu zeama de varza. Foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 5 bucati spate pui
  • 1 ceapa mare
  • 3 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei portocaliu
  • 1/2 ardei verde
  • 100g fasole verde si galbena
  • 100g mazare
  • 50ml ulei
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 100g taietei lati
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura leustean
  • 1 litru zeama de varza
  • piper
  • sare (daca mai trebuie)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu zeama de varza:

Bucatile de spate se curata si se pun la fiert in apa.

Dupa 2-3 clocote, cand se face spuma, se arunca apa, se clatesc bucatile de spate de spuma si se pun deoparte.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Zarzavatul se curata si se taie rondele.

Ardeii se curata si se taie patratele.

Intr-o oala se pune uleul, se incinge si se calesc zarzavaturile 5 minute.

Se pun si bucatile de spate, ardeii, apa si se fierbe 15 minute.

Se adauga fasolea verde si galbena, mazarea si se mai fierbe 20-25 de minute.

Se adauga pasta de tomate si zeama de varza fiarta separat dupa gust, cat de acra vreti sa fie.

Se adauga taieteii si se mai fierbe 10 minute.

Se adauga verdeata tocata marunt si se potriveste de piper si sare daca este cazul.

Se mai dau 2-3 clocote si este gata.

Se poate servi cu smantana si ardei iute daca va place.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

MotanLaOale 1

04.02.2016, 09:23

dalexandru 1

04.02.2016, 10:10

Cer scuze, dar nu am inteles ceva. Dvs. spuneti ca se fierb bucatile de pui si se arunca apa. Bun. Mai tirziu spuneti ca: "Se pun si bucatile de spate, ardeii, apa si se fierbe 15 minute". Care apa???
Doar am aruncat-o!...
In rest, reteta mi se pare SUPER!
Mai ales ca-i cu zeama de varza!...
Multumesc !

MotanLaOale 1

04.02.2016, 10:36

Apa proaspata de la robinet se pune.
Prima apa se arunca deoarece este "urata" cu spuma , cu sange ...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu afumatura