Ciorba de pui à la grec

de Sylvia in Ciorbe, 1 Feb 2010 | 23953 vizualizari

 

Este o ciorba delicioasa si foarte consistenta, atunci cand o fac nici nu mai fac felul doi ca este suficient de satioasa o farfurie de ciorba. Eu va impartasesc varianta care o fac eu si imi place, cea originala greceasca are foarte mult orez si restul legumelor sunt scoase la final din ea.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 4 l de ciorba avem nevoie de un pui mare de la care eu pun mereu pulpele, aripile si spatele,
  • o ceapa medie,
  • 2 morcovi,
  • un ardei rosu,
  • o jumatate de radacina de telina,
  • 2 fire de telina,
  • 2 foi de dafin,
  • 2 maini de orez ( asta e masura mea )
  • 300 ml smantana,
  • 2 galbenusuri mari ( 3 daca sunt ouale mici)
  • un cub de legume sau o lingura de legume maruntite deshidratate( cum aveti la indemana) ,
  • sare,
  • piper,
  • bors magic pentru acrit sau daca aveti muraturi puneti cu incredere 2-3 linguri de zeama de la muraturi ( eu asa am facut)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui à la grec:

     Se taie puiul bucati si se pune la fiert in apa rece cu morcovul si ceapa  taiate cubulete si telina bucati mari, ardeiul intreg , si fierbem impreuna cu un putina sare si lingura de  legume , deshidratate ( sau cub de legume) ,  dafin  si piper  timp de 15 minute , spumand supa atunci cand este cazul. Dupa 15 minute adaugam orezul si  tijele de la cele 2 fire de telina taiate cubulete mici ( dau un gust execelent la orice supa sau ciorba de carne )  si lasam sa fiarba acoperit si la foc mic inca 20 de minute. Dupa aceea scoatem carnea , telina radacina si ardeiul si dezosam carnea si o taiem bucatele mici.Eu aripioarele le las intregi taiate doar fiecare in 2 parti . Telina o mixam si o punem inapoi cu carnea ; jumatate din  ardeiul rosu il pun inapoi  taiat cubulete mici pentru ca da un aspect placut ciorbei.

    Separat  intr-un bol amestecam 300 ml de smantana cu 2 sau 3 galbenusuri si  adaugam peste ciorba clocotita data pe minim, potrivim dupa gust cu sare si piper si acrim la fel in functie de preferinte sau cu bors sau cu zeama de la muraturi.

   Normal ciorba de pui à la grec se lasa asa dar putem pune in functie de preferinte dupa ce am oprit focul sau in farfurie direct ierburi aromate maruntite, telina, leustean, patrunjel ce prefera fiecare. Eu prefer telina pusa in cantitate foarte mica dupa ce am oprit focul.

      Va doresc pofta buna !

 

COMENTARII (16)

Oana 1

01.02.2010, 22:29

Brandusa, inca n-am ajuns...cu sigurant vom merge in Grecia

Brindusa 1

01.02.2010, 22:43

Sylvia, noi mergem pe Sithonia de vreo 5 ani. Si iti pot spune ca sunt pe veci indragostita de Grecia! Anul trecut am zis sa schimbam si am fost in Turcia () dupa care n-am mai putut de dor si am mers cateva zile si-n Grecia.

Sylvia 1

02.02.2010, 09:56

Te iteleg perfect , noi o data am fost doar ca tot schimbam locurile dar am ramas indragostita de plaja de la Nikiti, Vourvouru cu minigolfuletul cu barci...de terasa de la Kalamitzi ( nu mai retin exact cum se scrie) am facut un tur al bratului cu masina si am oprit la toate plajele ...daca ati mers tot acolo va inteleg perfect si eu abia astept ma mai ajung.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D