Ciorba de pui si loboda, dreasa cu iaurt

de _Alina_ in Ciorbe, 16 Iun 2013 | 10440 vizualizari

 

Dragilor va propun o ciorba ca la bunica! Era imposibil sa nu fac cateva modificari retetei bunicii, chiar si asa a iesit tare gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 400 g loboda (spalata si curatata)
  • 600 g carne de pui (preferabil de tara)
  • 4 l apa
  • 800 ml zer
  • 200 g iaurt natural
  • 1 galbenus
  • 1 ardei alb
  • 2 cepe mari
  • 1 ceapa verde
  • 6-8 rosii cherry
  • o manuta de taietei/paste
  • sare
  • piper
  • leustean
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui si loboda, dreasa cu iaurt:

1. Spalam carnea si o punem la fiert in cei 4 litri de apa. Avem grija ca atunci cand incep sa apara la suprafata spume sa le luam din oala si sa le aruncam.

2. Dupa ce a fiert, scoatem carnea.

3. Punem in oala sarea, piperul, ardeiul taiat cuburi, rosiile si ceapa alba si lasam 5 minute la fiert. Adaugam zerul si mai lasam 10-15 minute, in ultimele 5-8 minute punem si loboda tocata.

4. Punem iaurtul amestecat cu galbenusul si mai lasam 1-2 minute pe foc.

5. Oprim focul, adaugam pastele si leustenul tocat.

TIPS-URI

1

Puteti folosi smantana in loc de iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui si loboda, dreasa cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec