Ciorba de pui taraneasca

de ralu_ca in Ciorbe, 27 Ian 2013 | 5921 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • maruntaie de pui
  • 4 ceape
  • 3 morcovi potriviti
  • 1 pastarnac
  • 1 telina
  • 6 - 8 cartofi
  • 1 lingura orez
  • fidea
  • sare
  • vegeta
  • bors
  • zarzavat (rosii/ardei gras) ( imbuteliat in sticla de 1 l )
  • bulion
  • 2-3 oua
  • leustean
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui taraneasca:

Se spala bine maruntaiele de pui, apoi se pun intr-o oala si se lasa la fiert. Cand incepe sa fiarba se indeparteaza toata spuma formata.

Intre timp se spala legumele, se cutara si se taie bucati. Eu de obicei, las si o ceapa intrega la fiert. Verificam daca bucatile de pui sunt pe jumatate fierte si adaugam legumele taiate. Eu am folosit la ciorba si zarzavat de casa (rosii si ardei gras) pe care l-am pus o data cu legumele si sare.

Spre final, am spalat orezul si l-am pus in oala. Am folosit si putina fidea.

Daca se doreste ciorba mai "colorata" se pune si bulion.

Se adauga vegeta, borsul ( depinde cat de acra va place ).

Se bat ouale foatre bine si le adaugam in ciorba amestecand continuu cu furculita la suprafata, dar dupa ce i-am stins focul.

Deasemenea, se taie leusteanul si se presara deasupra.

Ciorba este gata!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de pui taraneasca 200161
retete culinare - Ciorba de pui taraneasca 200162
retete culinare - Ciorba de pui taraneasca 200163
retete culinare - Ciorba de pui taraneasca 200164
retete culinare - Ciorba de pui taraneasca 200165
retete culinare - Ciorba de pui taraneasca 200166
retete culinare - Ciorba de pui taraneasca 200167
retete culinare - Ciorba de pui taraneasca 200168
retete culinare - Ciorba de pui taraneasca 200169
retete culinare - Ciorba de pui taraneasca 200170

COMENTARII (9)

gaby_duceag 1

27.01.2013, 13:21

super!

Cris2711 1

27.01.2013, 14:08

buna ciorbitza ta

ralu_ca 1

27.01.2013, 14:42

sa stii ca este foarte buna, asta am servit la pranz...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D