Ciorba de radacinoase cu mazare verde

de Valclaudia in Mancaruri de post, 16 Noi 2015 | 1129 vizualizari

 

Ciorba de post

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa alba
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2-3 ardei grasi rosii
  • 2-3 morcovi
  • 1/4 radacina de telina
  • 1 pastarnac
  • 200 gr. mazare verde in conserva
  • cca 1500 ml apa plata
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • sare si piper dupa gust
  • mix din boabe de piper, 1/2 lingurita
  • verdeata proaspat tocata (patrunjel si marar)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de radacinoase cu mazare verde:

Legumele se curata, se spala apoi sub jet de apa rece.

Punem uleiul la incins intr-o oala, adaugam ceapa tocata si o lasam la sotat la foc potrivit 2-3 minute.

Trecem morcovii,pastarnacul si telina pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi punem legumele rase peste ceapa sotata.

Continuam calirea legumelor cateva minute, adaugam si ardeii taiati bucatele, punem mixul din boabe de piper, adaugam apa plata si lasam sa foarba la foc mic pana fierb legumele.

Asezonam cu sare si piper macinat dupa gust, adaugam rosiile pasate si mazarea scursa din conserve.

Lasam sa mai dea ciorba cateva clocote, adaugam verdeata prospat tocata, oprim focul, lasam cateva minute, apoi servim.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de radacinoase cu mazare verde-0
Ciorba de radacinoase cu mazare verde-1
Ciorba de radacinoase cu mazare verde-2
Ciorba de radacinoase cu mazare verde-3
Ciorba de radacinoase cu mazare verde-4
Ciorba de radacinoase cu mazare verde-5
Ciorba de radacinoase cu mazare verde-6
Ciorba de radacinoase cu mazare verde-7
Ciorba de radacinoase cu mazare verde-8

COMENTARII (14)

miki_a 1

17.11.2015, 11:00

O idee buna pentru zilele de post si nu numai!

-Licurici- 1

18.11.2015, 10:46

Xandrinne 1

22.11.2015, 22:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04