Ciorba de rata

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 26 Mar 2011 | 6689 vizualizari

 

O ciorba care imi place foarte mult!

 

INGREDIENTE

Pentru Ciorba cu carne de rata avem nevoie de:

  • 1/2 kg carne de rata
  • 2 linguri cu bulion/suc de rosii
  • radacina de telina si pastarnac
  • 1 morcov, 1 ardei gras/capia, 2 cepe
  • 2-3 cartofi taiati cubulete 
  • leustean si patrunjel verde
  • sare/delikat dupa gust
  • taietei de casa 
  • 1 l bors
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rata:

Prepararea ciorbei:
Spalam carnea in apa rece (operatiunea se repeta pana cand apa ramane curata) si o punem la fiert, avand grija ca de fiecare data sa adunam cu o strecuratoare/paleta spuma formata. (carnea de rata fiind destul de tare necesita un timp de fierbere mai mare)
Intre timp, dupa ce am spalat si curatat legumele, le tocam marunt si le adaugam in ciorba, impreuna cu delikatul, cand carnea a  fiert suficient de bine.
Cand legumele au fiert adaugam cartofii taiati cubulete si lasam pe foc cam 20 de minute. Punem apoi bulionul, borsul si taieteii si lasam sa mai fiarba 10-15 minute impreuna. Dupa ce am luat ciorba de pe foc se presara leusteanul si patrunjelul tocate marunt.
Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

pentru o aroma deosebita se adauga cateva fire de tarhon proaspat

2

nu este necesar sa adaugam ulei, carnea de rata va lasa foarte mult

3

datorita faptului ca rata fierbe foarte greu (asta daca e de tara/curte) putem folosi oala sub presiune (daca ne grabim!)

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de rata-0
Ciorba de rata-1
Ciorba de rata-2
Ciorba de rata-3
Ciorba de rata-4
Ciorba de rata-5
Ciorba de rata-6
Ciorba de rata-7
Ciorba de rata-8

COMENTARII (32)

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

20.06.2013, 18:53

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

20.05.2014, 16:13

foarte buna ...fac si eu acum, doar ca in loc de cartofi ,pun stevie

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

20.05.2014, 17:08

Multumesc! Am vazut

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!