Ciorba de rata

de ANCA in Ciorbe, 10 Ian 2010 | 5710 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de rata
  • doua maini de fasole verde
  • 2 morcovi
  • 1 telina cu frunze
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 pastarnac
  • o ceapa
  • 1 fir praz
  • 1 ardei gras
  • 300 ml suc de rosii
  • 1,5 l bors
  • 2 oua
  • leustean
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rata:

Carnea se portioneaza, se pune la fiert si se spumeaza.

Radacinoasele si fasolea verde(eu am avut in congelator) se taie marunt, sau se maruntesc la robot, si se adauga in oala, dupa 5 minute se pun restul legumelor tocate, prazul taiat rondele. Cand legumele sunt aproape fierte, se pune sucul de rosii, apoi se adauga borsul, clocotit separat.

Cand legumele sunt fierte, se pun ouale batute ca sa se faca zdrente, apoi adaugam leusteanul si frunzele de telina tocate.

Fiecare portie se insoteste cu ardei iute:)

 

TIPS-URI

1

Se poate acri si cu zeama de varza.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de rata-0
Ciorba de rata-1
Ciorba de rata-2

COMENTARII (6)

Bucataras 1

10.01.2010, 06:07

de unde va aprovizionati cu pasari de curte?

ANCA 1

10.01.2010, 06:32

uff, nu-mi aminti!! se duce husbandul la tara, pe langa Slobozia,unde neamurile lui nu au, dar au vecinii, si practic cumpara toate cele de p-acolo..inca e aprovizionat congelatorul

Oana 1

12.01.2010, 21:48

Ce-as mai papa si eu o ciorba cu pasare de curte Bucatarasule, poate te induri si de mine si-mi mai cumperi si mie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04