Ciorba de rata

de Oana in Ciorbe, 30 Ian 2010 | 18433 vizualizari

 

Gustoasa rau de tot!

 

INGREDIENTE

  • maruntaiele de la o rata
  • un morcov mare
  • o jumatate de telina
  • un ardei gras
  • un dovlecel
  • o ceapa
  • un cartof mare
  • fidea
  • o cutie rosii in bulion de 400g
  • 1/2 l bors
  • sare
  • un ou
  • leustean uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rata:

Carnea se spala, se taie bucati potrivite si se da intr-un clocot. Se arunca apa cu spuma, se spala carnea apoi sepune la fiert in 3 l apa. Cand este aproape fiarta se adauga legumele (curatate, spalate, taiate cubulete). Se pune sare dupa gust. Se lasa sa fiarba bine, apoi se adaugaborsul si rosiile maruntite, se mai lasa cateva clocote si se pune fideaua. Dupa ce se opreste focul se pune oul batut i se amesteca cu o furculita sa se formeze zdrente. Se presara cu leustean uscat.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de rata 15520
retete culinare - Ciorba de rata 15521
retete culinare - Ciorba de rata 15522
retete culinare - Ciorba de rata 15523
retete culinare - Ciorba de rata 15524
retete culinare - Ciorba de rata 15525

COMENTARII (8)

Oana 1

01.02.2010, 00:23

Buni, si mie imi place cu zeama de varza, dar nu mai am si n-am ajuns la mama sa ma aprovizionez Teo, daaaa, v-am zis ca suntem lesinati dupa "bulgaresti", toamna pun vreo 3-4 kg la otet . Eu nu pot manca ciorbele fara ardei din astia

Sylvia 1

01.02.2010, 00:44

Vai ce minunatie, chiar nu am gatit de o groaza de vreme rata si ciorba nu am facut niciodata; Cand gasesc rata cumpar si execut ciorbita ta n si 5 furculite de la mine

Oana 1

01.02.2010, 15:55

Multumesc, Sylvi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27