Ciorba de rata

de nico15 in Ciorbe, 16 Noi 2012 | 1435 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ½ de rata
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 2 cepe
  • 1 fir de praz
  • 1 pastarnac
  • 3-4 cartofi
  • Bors
  • Suc de rosii
  • Leustean
  • Ardei iute
  • Unt, ulei
  • Sare, piper
  • Bouquet garni:
  • in frunza de praz de 5-6 cm, punem 2 crengute de cimbru, de patrunjel si o frunza de dafin, legam bine cu ata alimentara si il adaugam in ciorba cand adaugam si legumele.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rata:

Spalam si curatam leguminoasele (telina, morcov, pastarnac) dupa care le vom taia in cubulete de marime potrivita(in restaurante ele se taie julien), ceapa se taia marunt. Intr-o cratita adaugam unt si ulei punem ceapa dupa ce si-a schimbat culoarea fara a se arde adaugam cubuletele de legume si le vom sota. Vom lua o oala in care punem apa si saram, adaugand rata portionata si lasam sa fiarba. Aruncam prima apa, adaugam rata din nou si continuam fierberea.

Spumuim de cel putin doua ori  dupa care adaugam legumele care au fost in avans sotate si un buquet garni(format din: cimbru, praz/patrunjel si foi de dafin).
Dupa ce legumele si carnea sunt fierte se adauga si cartofi taiati si ei in cubulete mici si se continua fierberea. Dupa ce si cartofii sunt fierti, exista doua variante, putem scoate bucatile de carne si vom toca cubulete carnea sau se lasa bucatile de carne intregi in ciorba.

Adaugam pasta de tomate si dupa cinci minute borsul, putin leustean, lasam sa fiarba bine borsul si oprim focul. Scoatem buquest garni-ul.

La final se adauga leustean in cantitate mai mare.

Se serveste cu ardei iute.

Pofta buna

 

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de rata-0
Ciorba de rata-1
Ciorba de rata-2

COMENTARII (13)

Sim0na

Sim0na 1

16.11.2012, 23:35

De mult timp vrea sa fac si eu... dar uit mereu sa i-au rata

Rux

Rux 1

18.11.2012, 00:24

Asta da reteta! Grozav e Nico..felicitari!

nico15

nico15 1

18.11.2012, 09:56

Poftiti la masaaaaaaaaaaaaaaaaaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!