Ciorbă de roşii

de portiadelumina in Mancaruri de post, 20 Dec 2012 | 2684 vizualizari

 

Reţeta este pentru perioada de iarnă, când se folosesc roşiile congelate ori conservate din grădina de vară, ardeiul, morcovii şi ceapa din cămară. Pe timp de vară se pot folosi cle proaspete.

 

INGREDIENTE

  • Roşii întregi congelate
  • Roşii întregi la borcan
  • o cană de orez
  • 50 ml ulei
  • 2 ardei gogoşari verzi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • sare
  • pătrunjel verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de roşii:

Se scot roşiile din congelator şi se lasă un pic la dezgheţat. Între timp se curăţă şi se toacă ceapa şi ardeiul. Morcovul se dă pe răzătoarea mare.

Orezul se căleşte un pic în 50 ml de ulei în tigaie, cât să "înflorească" un pic şi se înăbuşă cu un pic de apă. După ce legumele au fost tocate, se pun la fiert în cca 6 l apă în care se adaugă roşiile ce s-au dezgheţat un pic, plus celelalte roşii de la borcan (ori conservă). Se pune şi orezul ce a fost un pic călit în tigaie, sarea, şi se lasă la fiert până ce roşiile şi orezul se pătrund bine.

Spre final se poate pune pătrunjelul tocat. Merge de minune cu pâine de casă.

Poftă mare să aveţi!

p.s Ca de obicei, aparatul foto a pozat ce a vrut.

p.p.s Am descoperit că nu se fac poze bune când mâncarea este aburindă, abureşte lentila aparatului.:D

 

TIPS-URI

1

cartofi - când nu sunt roşii prea multe; opţional

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorbă de roşii 194550
retete culinare - Ciorbă de roşii 194551
retete culinare - Ciorbă de roşii 194552
retete culinare - Ciorbă de roşii 194553

COMENTARII (96)

Valclaudia 1

30.09.2013, 18:54

ce culori superbe!!

Krystyan Trendy 1

22.11.2013, 09:30

foarte buna ciorbica

Ligia Bxl 1

13.12.2013, 09:48

o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D