Ciorba de rosii cu galuste de faina

de marcela1979 in Ciorbe, 15 Iul 2011 | 4273 vizualizari

 

din amintirea copilariei mele

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 ardei
  • 2 rosii bine coapte
  • 500 ml bulion de casa
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • 100 gr faina alba
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2-3 frunze de telina
  • cateva frunze de leustean
  • vegeta,piper
  • 1 lingura de ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rosii cu galuste de faina:

Se pun apa cam 4 l  la fiert,cand incepe sa fiarba se adauga ceapa tocata,apoi zarzavatul curatat si tocat marunt.Cand zarzavatul e pe jumatate fiert se adauga 1 lingura de ulei si rosiile curatate de pielita si tocate ,apoi bulionul.

Intre timp se bat ouale cu faina alba pana ajunge la consistenta unei smantani mai groase.Cand zarzavatul e fiert se lasa ciorba sa fiarba la foc foarte mic si cu o lingura se face astfel:se baga lingura in ciorba,se ia din aluat si se da drumul la galuscuta in ciorba si tot asa pana se termina aluatul.Se lasa sa mai fiarba 7-8 min,apoi se adauga vegeta si piper dupa gust,si verdeata tocata marunt.Se mai da un clocot si gata .

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de rosii cu galuste de faina 115629
retete culinare - Ciorba de rosii cu galuste de faina 115630
retete culinare - Ciorba de rosii cu galuste de faina 115631
retete culinare - Ciorba de rosii cu galuste de faina 115632
retete culinare - Ciorba de rosii cu galuste de faina 115633

COMENTARII (13)

ionela2682 1

18.07.2011, 22:15

de aste chiar ca nu stiam ...interesant!!

Bucataras Medi 1

21.07.2011, 10:15

nici eu nu stiam.............trebuie sa fie tare racoritoare si buna...................

babi5 1

18.06.2013, 12:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S