Ciorba de salata

de kamy in Ciorbe, 9 Dec 2010 | 4801 vizualizari

 

la cererea expresa a Sabinei

 

INGREDIENTE

  • 2 capatani salata
  • 7 oua
  • 3-4 felii subtiri slanina afumata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 7-8 catei de usturoi
  • lapte
  • 2 cuburi concentrat legume
  • sare,piper
  • boia de ardei dulce
  • smantana
  • otet
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata:

Slanina taiata cat mai marunt se pune in oala in care faceti ciorba si o caliti fara nimic pana devine transparenta,se adauda ceapa taiata marunt,morcovul ras se calesc putin dupa care se adauga salata (spalata ff bine,scursa si taiata fasii)Dupa ce salata s-a inmuiat punem o ling.boia de ardei dulce,apa fierbinte pana la jumatatea oalei,punem cuburile de concentrat si lasam sa fiarba la foc mic.

2 galbenuse le punem intr-un castron,le frecam cu 2 lg.otel si adaugam peste 1,5 l lapte fiert.

Cele 5 oua+2 albuse le batem bine cu sare si piper,adaugam peste 1 lg.faina desfacuta cu putina apa minerala si facem o omleta(eu o las 2-3 min pe aragaz dupa care o bag in cuptor)Cand e gata o taiem cubulete.

Cand salata e fiarta(eu incerc intre degete cotorul unei frunze..nu trebuie sa fie f moale)pun usturoiul pisat,mai adaug sare daca e nevoie,omleta taiata cubulete si mai las sa dea in 2-3 clocote.Dupa 10-15 min.pun zeama de la ciorba in castronul cu lapte+galbenuse pana aduc la temperatura ciorbei dupa care rastorn dresul in ciorba.

Cand servim ciorba punem in farfurie smantana(cine vrea)

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

eu nu pun verdeata la ciorba de salata si nici nu o mananc cu smantana

2

usturoi sa puneti fiecare dupa gustul vostru

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Cris2711 1

24.12.2010, 13:54

ciorba mea preferata

kamy 1

30.12.2010, 00:00

cris iubita...nu mai am da cand vrei....fac

adasev12 1

24.09.2011, 00:37

si mie imi place....tre sa fac si eu musai

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta