Ciorba de salata

de La Ancuta in Ciorbe, 24 Ian 2011 | 4155 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 felii bacon
  • cateva bucati carnat de casa afumat
  • 2 capatani salata
  • 1 ceapa
  • 6 catei de usturoi
  • 3 oua
  • 1 galbenus
  • 3 linguri smantana
  • 150 ml lapte
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata:

Spalam salata si o taiem bucati.

In oala in care vom face ciorba punem carnatul si baconul taiat bucatele la prajit in 2 linguri de ulei.

Dupa ce s-au prajit putin adaugam ceapa si calim pana devine translucida.

Adaugam salata si mai calim putin pana se inmoaie apoi adaugam apa, cat sa acopere bine salata. Lasam la fiert.

Separat batem bine cele 3 oua cu sare si le punem apoi intr-o tigaie in care am incins putin ulei.  Prajim o omleta pe care o scoatem apoi pe o farfurie si o taiem bucatele.

Amestecam galbenusul cu smantana si laptele iar cand salata este fiarta adaugam cate un polonic de ciorba in amestecul de smantana cu ou, pana ajunge la temperatura ciorbei din oala.

Adaugam in ciorba omleta si usturoiul pisat si potrivim de sare.

Tragem oala de pe foc si adaugam oul cu smantana, in fir subtire, amestecand continuu.

Mai punem pe foc sa dea un clocot iar apoi stingem focul.

Se serveste calda, acrita cu zeama de lamaie sau otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vara