Ciorba de salata

de mamaieelena in Ciorbe, 21 Ian 2013 | 3793 vizualizari

 

Incerc sa aduc primavara cu ciorba de salata dupa atatea ciorbe de oase de la porc,perisoare sau piftii acum organismul trebuie dezintoxicat cu verdeata.

 

INGREDIENTE

  • 1 salata cam mare am pus eu
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei capia rosu
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 patrunjel radacina
  • pastarnac o bucata
  • telina 150g(bucata)
  • 3 cartofi mici
  • 1 ceapa mare sau 2 mici
  • 5 cm praz
  • 2 linguri bors magic(nu am avut bors natural facut de mine)
  • 2 linguri partunjel congelat(gata tocat)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 200 g kaizer afumat
  • taietei de omleta (4 oua)
  • 100 g smantana
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata:

Toate legumele se spala, se curata si se toaca dupa preferinta. Intr-o oala incapatoare se pune apa la fiert. Cand a clocotit se adauga legumele tocate: ceapa, ardeiul, morcovul, pastarnacul, patrunjelul radacina. Cand toate acestea sunt pe jumatate fierte se adauga cartofii taiati cuburi si dovlecelul taiat cuburi. Acum cand sunt fierte toate se pune salata verde care a fost spalata si taiata fasii.

In acest timp se pune pe foc o tigaie in care se pune un strop de ulei atat cat sa unga tigaia si se pune la prajit kaizerul taiat bucati mici, apoi se adauga la ciorba. Se pun si taieteii din omleta pe care am preparat-o inainte din 4 oua,  cel de al 5-lea l-am pus la alt preparat.

Cu putina apa rece se desface borsul magic si smantana cu cate un polonic de ciorba fierbinte. Se pune peste smantana, se amesteca si apoi se pune in oala cu ciorba lasand focul mic si sa clocoteasca usor. Se potriveste de sare si se pune patrunjelul tocat din congelator.

Pofta buna  

TIPS-URI

1

Am spus de legume ca se toaca dupa preferinta deoarece eu mai fac ciorbe cu legumele taiate cam mare nu din comoditate ci doar vreau sa simt legumele atunci cand mananc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

mamaieelena 1

23.01.2013, 09:48

anca multumesc

mamaieelena 1

23.01.2013, 09:48

eduard multumesc

mamaieelena 1

23.01.2013, 09:49

Sim0na nu vei regreta daca o vei face ;multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de salată verde