Ciorba de salata

de simona72 in Supe, 25 Feb 2013 | 3391 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o salata mare sau 2 mai mici
  • 4 linguri ulei de masline
  • o lingura unt
  • o ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • un fir apio
  • un ardei galben si unul rosu
  • 3 galbenusuri
  • o cana de smintina
  • o cana de iaurt
  • sare
  • patrunjel proaspat
  • marar proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata:

Punem uleiul cu untul intr-o cratita, adaugam ceapa taiata marunt, usturoiul taiat si el, cind ceapa devine sticloasa adaugam morcovii taiati rondele, ardeii si apoi taiati feliute, lasam sa se caleasca putin sa se inmoaie legumele. Adaugam o cana de apa (eu am avut supa de pui) si lasam pe foc 10 minute.

Intre timp spalam salata si o taiem fisii mai groase. Galbenusurile le amestecam cu smintina si iaurtul, le batem cu un tel pina s-au incorporat bine. Adaugam salata peste legume, mai adaugam apa, lasam sa fiarba pina salata este fiarta. Cind este gata adaugam sare dupa gust, eventual si o lingura de legume, secretul gustului de la maggi.

Oprim focul si lasam ciorba sa se linisteasca 5-10 minute.

Daca punem galbenusurile cu smintina cind ciorba fierbe, smintina se va brinzii. In castronul in care avem galbenusurile cu smintina si iaurtul, adaugam din ciorba cite-o lingura pina subtiem compozitia. O adaugam apoi in ciorba, amestecam cu grija, adaugam patrunjel si marar proaspat.

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de salata-0
Ciorba de salata-1
Ciorba de salata-2
Ciorba de salata-3
Ciorba de salata-4
Ciorba de salata-5
Ciorba de salata-6

COMENTARII (12)

simona72 1

10.11.2013, 11:04

radu68 1

25.04.2015, 16:02

Foarte buna ciorbita. Eu am inlocuit usturoiul cu leurda si am pus ceapa verde.

simona72 1

25.04.2015, 16:54

Foarte bine ai facut Radu! multumesc de vizita!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!