Ciorba de salata cu jumari de porc, smantana si ou

de alilianaa in Ciorbe, 2 Ian 2015 | 10325 vizualizari

 

Aparent grea, este o ciorbita lejera...chiar buna dupa atatea preparate greu digerabile.

 

INGREDIENTE

  • 5 legaturi salata
  • o ceapa alba
  • o telina mica
  • un morcov
  • o mana buna de jumari
  • 30 ml ulei
  • 2 oua
  • 5 linguri smantana grasa
  • zeama de la o lamaie
  • o cana de bors
  • sare, un varf de lingurita delikat de legume
  • leustean uscat
  • 2-3 linguri ardei gras congelat ( tocat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata cu jumari de porc, smantana si ou:

Legumele se spala si se pun la scurs. Cele care necesita a fi tocate, le tocam ( aici ma refer la ceapa, morcov, telina). Salata se spala bine la jet de apa, se pune la scurs si se rupe in bucati.

Intr-o oala punem putin ulei la incins. Cand acesta incepe sa se incinga adaugam ceapa, morcovul, telina si ardeiul dar si jumarile.Punem  putin delikat de legume. Le lasam la calit bine, aromele se vor combina si dupa ce legumele s-au mai inmuiat putin adaugam salata. Cand salata s-a  calit putin, adaugam in oala  apa. Lasam la fiert, potrivim de sare. Intr-un ibric punem borsul la fiert. Cand apa din oala a inceput sa clocoteasca si legumele au fiert, punem si borsul. Cat borsul fierbe impreuna cu celelelalte ingrediente pregatim compozitia de smantana. 

Intr-un vas punem smantana si ouale, le amestecam. Adaugam un praf de sare. Luam din zeama de la ciorba pret de o ceasca de zeama si amestecam cu smantana si toata compozitia o punem  in ciorba. Potrivim de sare ( daca mai este nevoie) si de acru. Eu am mai adaugat si zeama de la o lamaie, am adaugat leustean uscat din vara. Oprim focul.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

jumarile au fost fara untura... au fost curate, uscate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata cu jumari de porc, smantana si ou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Bunica 1

02.01.2015, 21:16

Cu sau fără smantâna eu vreau!

alilianaa 1

02.01.2015, 21:28

Asa Buni, multumesc.. cu drag!

marcela1979 1

05.01.2015, 20:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de salată verde – Multicooker