Ciorba de salata cu slanina

de nadina73 in Ciorbe, 12 Mai 2010 | 10367 vizualizari

 

super buna cu mamaliguta

 

INGREDIENTE

  • 1 capatana salata verde mare
  • 1 capatana de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei
  • 6-7 feliute de slanina afumata
  • 2 oua
  • 300 ml smantana
  • 2 cani de bors(bors de casa sau daca nu aveti eventual se poate pune putina sare de lamaie)
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata cu slanina:

Se curata usturoiul si se piseaza marunt apoi se caleste in putin ulei ,dupa care se pune salata spalata si taiata marunt. Se calesc impreuna pana se inmoaie bine salata ,apoi se pune sare si 3-4 litri apa.Se lasa sa fiarba la foc mic. Intre timp se taie slanina feliute subtiri si se cresteaza apoi se prajeste pe ambele parti dupa care se pune in ciorba.

Cand salata e fiarta se pune borsul .Intr-un castron se desfac galbenusurile de albusuri,albusurie se pun in ciorba (se vor face ca si zdrentele)iar galbenusrile se amesteca bine cu smantana iar dupa ce ciorba s-a mai racit putin se pune si smantana cu galbenusurile

Se serveste cu mamaliguta

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de salata cu slanina-0
Ciorba de salata cu slanina-1
Ciorba de salata cu slanina-2
Ciorba de salata cu slanina-3
Ciorba de salata cu slanina-4
Ciorba de salata cu slanina-5
Ciorba de salata cu slanina-6
Ciorba de salata cu slanina-7
Ciorba de salata cu slanina-8

COMENTARII (24)

nadina73 1

13.05.2010, 01:15

eu sant din tg-mures dar pana la cluj nu e deacat 100 km daca nu ma insel,dar pana in spania...........................3000km carla

mariac 1

18.05.2010, 20:27

nadina73 1

18.05.2010, 20:29

stiu buni ca iti place cu mamliguta cu branza

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20