Ciorba de salata verde

de adnas54 in Supe/Ciorbe, 7 Feb 2010 | 5503 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 sau 2 salate verzi, în functie de marimea lor
  • slanina sau afumatura dupa gust
  • 1 ceapa medie
  • ardei rosu (eu l-am folosit ptr. efect)
  • cca. 100 g de iaurt sau lapte batut
  • 2 catei de usturoi
  • 2 ouag + 2 galbenusuri
  • otet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata verde:

Se taie slanina in fasii si se pune sa se prajeasca in grasimea proprie. Se taie ceapa marunt si se pune peste slanina sa se rumeneasca si ea. Dupa ce s-a rumenit se adauga si salata si se lasa cateva minute.

Se turna apa peste ingrediente, atat cat sa aiba de unde sa scada. Se lasa sa fiarba pana cand salata se inmoaie.
Separat, se bat cele 2 oua si se face o omleta. Se taie in bucati mici si se adauga sa fiarba impreuna cu celelalte ingrediente.

Cand ciorba s-a terminat de fiert se opreste focul. Se adauga un liaison din galbenusuri si iaurtul, diluat in prealabil cu ciorba calda. Se acreste cu otet si se presara patrunjel sau marar verde tocat. Cum eu am acrit cu otet, am adaugat si cateva fasii de gogosari acri, atat ca gust cat si ca desing.

 

COMENTARII (5)

mon74 1

07.03.2010, 13:29

Delicioasa,am macat cat am sta 4 ani la Sibiu,dar nu am invatat sa fac,acum voi incerca...dar usturoiul cand se pune?

adnas54 1

09.03.2010, 12:05

2mon74,
scuze... am uitat de usturoi. Se pune cu ceapa, dar se lasa doar cateva momente cat sa-si lase gustul, apoi se scoate. Usturoiul daca il lasi sa fiarba ii strica gustul la orice fel de mancare.

babi5 1

15.12.2014, 20:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: