Ciorba de salata verde

de lia maria in Ciorbe, 13 Iul 2010 | 9843 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300g sunca afumata (jambon)
  • 2 linguri ulei
  • 2-3 salate verzi
  • 2 morcovi
  • 1 telina radacina
  • 1 ceapa rosie
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 fir de praz
  • 3 catei usturoi (pisat)
  • Patrunjel Frunze
  • Marar Frunze
  • 4 oua
  • 150ml lapte
  • 500g smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata verde:

Spalam salata foarte bine din mai multe ape si o taiem sau rupem , nu foarte marunt. Zarzavaturile curatate si spalate le dam pe razatoarea mare. Ceapa o tocam marunt la fel si frunzele. Sunca o taiem in bucatele.

Intr-o oala de 6 L, punem uleiul la incins, adaugam ceapa, usturoiul si zarzavaturile. Amestecam si lasam cam 5’ la dinstuit, apoi adaugam 3l de apa si lasam sa fiarba. Spargem ouale, intrun bol si le batem cu o furculita, amestecand-ule cu laptele.

Cand apa cu zarzavaturi da in clocot, adaugam salata si lasam la fiert.

Luam o tigaie prajim bucatile de sunca, pana devin jumari. Peste ele, adaugam oule si le prajim amestecandu-le bine. Adaugam compozitia in oala cu ciorba si mai lasam la fiert 20’.  Amestecam smantana cu frunzele si usturoiul pisat, adaugam in oala, mai lasam 5’ si oprim focul.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

zarzavat

2

salata verde

3

sunca afumata

4

oua

5

smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Corinuta 1

15.07.2010, 16:44

vreau si eu o farfurioara cu ciorbita!arata super!

nadina73 1

17.07.2010, 02:09

5 linguri mari

Ubulika 1

20.07.2010, 11:48

vreau si euuu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu corcoduse