Ciorba de salata verde cu afumatura

de Tuxedo in Ciorbe, 2 Iun 2013 | 10170 vizualizari

 

Dupa atatea dulciuri, am zis sa mai postez si ceva asa ca sa ne spalam matele :-).
Ciorbica asta mie imi place foarte mult, mai ales daca are si niscaiva sunculita si omleta! atunci chiar ca dau orice ciorba de carne pe ciorbita asta super delicioasa! merge bine si cu iaurt si asezonata cu mult marar verde.
Sper sa va placa si voua :-)

 

INGREDIENTE

  • Pentru o oala de 4 l
  • - o salata
  • - 1 morcov mare
  • - 1 pastarnac
  • - 3 tije telina petiol (sau un sfert telina radacina)
  • - o ceapa mare
  • - 1 ardei gras
  • - 5 linguri de ulei
  • - 1 lingura vegeta
  • - sare dupa gust (daca mai e cazul, dupa ce ati pus vegeta)
  • - 2 linguri orez
  • - 4 oua (pentru omleta)
  • - bucatele de sunculita afumata
  • - o legatura marar
  • - 1l bors (sau zeama de la o lamaie)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata verde cu afumatura:

Spalam bine salata si o taiem fasii. O punem deoparte intr-un castron.

Punem legumele tocate in oala cu apa pe care am umplut-o doar pe jumatate. Adaugam sare iar cand s-au fiert, punem o lingura de vegeta (daca folositi, daca nu, doar sare) si putin piper. Gustam si daca mai este nevoie de sare, mai adaugati dupa gust.

Punem orezul si salata in oala si lasam sa fiarba la foc mediu.

Intr-o tigaie teflonata, punem cateva linguri ulei si prajim sunculita afumata. Cand s-a rumenit, adaugam cele 4 oua baute bine si rumenim pe o parte si pe alta.

O taiem bucatele si o punem in ciorbita. La final se adauga borsul dat intr-un clocot si verdeata tocata marunt.

O putem drege cu iaurt sau smanatana.

Este delicioasa!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot inabusi putin legumele inainte de a le pune la fiert.

2

Se poate drege cu smantana, iaurt sau chiar lapte batut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

diaconta 1

02.06.2013, 22:11

Vreau sa spun ca la noi in casa,sunt putine mancaruri fara morcov )))

Sim0na 1

03.06.2013, 11:04

Si eu pun morcov in toate ciorbele.. Buna tare ciorbita asta!

Krystyan Trendy 1

05.11.2013, 10:56

buna ciorba

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salata de padure (untisor)